×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (Clean Energy Transition Partnership-CETPartnership), Ufuk Avrupa Programının bileşenleri altında yer alan İklim, Enerji ve Mobilite Kümesi kapsamında desteklenen bir Ortak Fonlama Ortaklığı (Co-funded Partnership) projesi olup 2022 yılı çağrısı 14/09/2022 tarihinde açılmıştır. İlgili çağrı iki aşamalı olup bu kapsamda, Avrupa çapındaki temiz enerjiye geçiş sürecine hizmet sağlayacak çok uluslu, çok disiplinli araştırma ve yenilik projeleri desteklenecektir.

CETPartnership 2022 çağrısı kapsamında aşağıda belirtilen ve Geçiş İnisiyatifi (TRI) olarak adlandırılan konu başlıları kapsamındaki çağrı modülleri aracılığıyla projelerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Proje önerileri için tek bir çağrı modülü seçilmelidirBahse konu TRI’lar ve altlarında yer alan çağrı modülleri ise aşağıdaki gibidir:

TRI 1: Entegre Avrupa net sıfır emisyon enerji sistemi (Call Module 1: TRI1 PowerPlanningTools; Call Module 2: TRI1 RESDemoPowerflex)

TRI 2: Gelişmiş sıfır emisyonlu güç teknolojileri (Call Module 1: TRI2 Advancing RE technologies for power production through cost reduction; Call Module 2: TRI2 Breakthrough R&D to increase RE power technologies efficiency)

TRI 3: Depolama teknolojileri, yenilenebilir yakıtlar ve CCU/CCS ile iklim nötrlüğü sağlama (Call Module 1: TRI3 CCU/CCS technologies; Call Module 2: TRI3 Hydrogen and renewable fuels)

TRI 4: Verimli, sıfır emisyonlu ısıtma ve soğutma çözümleri (Call Module : TRI4 Heating & Cooling)

TRI 5: Entegre bölgesel enerji sistemleri (Call Module : TRI5 Integrated Regional Energy Systems)

TRI 6: Entegre endüstriyel enerji sistemleri (Call Module : TRI6 Industrial energy systems)

TRI 7: Yapılı Çevrede (built Environment) entegrasyon (Call Module 1: TRI7 R&I in clean energy integration in the built environment; Call Module 2: TRI7 Solutions to energy transition in the built environment)

Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun, başvurulan CETPartnership çağrı modülüne katılan en az üç farklı ülkeden (en az ikisi AB üyesi veya Ufuk Avrupa Asosiye ülkeden olmak üzere) ortaktan oluşması gerekmektedir. Her ortak kendi ülkesinin fonlayıcı kuruluşu tarafından desteklenecektir. Çağrı kapsamında hazırlanacak ortak proje önerilerinde hem uluslararası çağrı başvuru koşullarına hem de ortak ülkelerin ulusal kural ve koşullarına uyma zorunluluğu bulunmaktadır. Söz konusu çağrıya, ülke şartının sağlanması durumda üçüncü tarafların da katılım sağlaması mümkündür.

Çağrıya proje sunmak isteyen Türk araştırmacıların hem uluslararası çağrı ofisine, hem de TÜBİTAK’a başvuru yapması gerekmektedir. Uluslararası başvuru sistemine ilişkin detaylar için lütfen tıklayınız. Çağrı ile ilgili detaylı bilgi edinmek, çağrı metni ve uluslararası başvuru sistemine ulaşmak için tıklayınız. TÜBİTAK ilgili çağrı ulusal başvuru koşulları için tıklayınız.

Çağrıya yönelik ağ kurma faaliyetlerine yönelik b2match platformu oluşturulmuştur. Bu sayfa aracılığıyla konsorsiyum kurmak adına görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz.

Çağrı Takvimi:

 AşamaTarih
1. Aşama Başvuru ve Değerlendirme Süreci Çağrının ilan edilmesi ve açılması14.09.2022
1. aşama uluslararası başvuru için son tarih(1. aşama başvuruları https://cetp-submission.mur.gov.it/ adresi üzerinden yapılacaktır)23.11.2022(14:00, CET)
TÜBİTAK PBS üzerinden(https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. aşama ulusal başvurunun onaylanması için son tarih 02.12.2022(TSİ: 17.30)
TÜBİTAK PBS üzerinden(https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. Aşama ulusal başvurunun elektronik olarak imzalanması için son tarih02.12.2022(TSİ: 17.30)
1. aşama başvuru değerlendirme sonuçlarının açıklanması ve 2. aşamaya geçmeyi hak eden proje başvuruları için davet mektubu gönderilmesiOcak 2023 

2. Aşama Başvuru ve Değerlendirme Süreci 

2. aşama uluslararası başvuru için son tarih

20.03.2023(14:00, CET)
Ortak Çağrı Sekretaryası tarafından desteklenmesine karar verilen projelerin belirlenmesi ve ilan edilmesiHaziran 2023
2. aşama uluslararası değerlendirme sonuçları olumlu olan projeler için TÜBİTAK PBS üzerinden(https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 2. aşama ulusal başvuruTÜBİTAK tarafından duyurulacaktır.* 
Projelerin başlamasıProjelerin başlama tarihiEylül 2023

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.