Yenilikçi fikirlerin itici gücünü ve sürdürülebilir kalkınmanın zeminini oluşturan temel bilimler alanında öncü araştırmalar yapacak ve bu araştırmalarını disiplinlerarası alanlara yaygınlaştıracak geleceğin bilim yıldızları ve lider araştırmacılarının yetiştirileceği TÜBİTAK Fen Lisesinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında eğitim görecek öğrencilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen Merkezi Yetenek sınavı 7 Temmuz 2022 tarihinde 25 sınav merkezinde yapılmıştır. Yetenek sınavına 80 ilden 2225 öğrenci girmiştir.

Yapılan sınav sonucunda, ülkemizin bilim yıldızları olarak yetiştirilecek 40 farklı ilden 90 öğrenci asil olarak belirlenmiştir. Ayrıca 270 öğrenci de yedek olarak belirlenmiştir.

Sonuçlar için tıklayınız.

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.