×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2205-Lisans Burs Programı sonuçları açıklanmıştır. Başvuru sahipleri, başvuru durumları ile ilgili sonucu, BİDEB Başvuru ve İzleme Sisteminden (ebideb.tubitak.gov.tr) kullanıcı girişi yaparak “Başvurularım” alanından görüntüleyebilirler.

2205-Lisans Burs Programı kapsamında:

· YKS’de sayısal bölümler için Y-SAY veya eşit ağırlık ve sözel bölümler için TYT puan türünde ilk 25.000’e girerek yurt içindeki üniversitelerin Antropoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Arkeoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyoloji, Coğrafya, Felsefe, Fizik, İlahiyat, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı örgün öğretim programlarından birine yerleşip kayıt yaptıran öğrencilere veya bu bölümlerde çift anadal programına (ÇAP) kayıt yaptıran öğrencilere burs verilmektedir.

· Ulusal ve Uluslararası Bilim Olimpiyatları ile Ulusal ve Uluslararası Proje Yarışmalarında ülkemiz adına yarışarak derece alan öğrencilere üniversitelerin örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptırmaları şartıyla burs verilmektedir.

2205-Lisans Burs Programı 2022 yılı 1. dönemde başvuru sayısı 146 olarak gerçekleşmiş olup, 10 farklı üniversiteden toplam 54 kişi burs almaya hak kazanmıştır. Hatalı veya geçersiz başvuru yapan 92 kişi ön incelemede elenmiştir.

BİDEB 2205-Lisans Burs Programı 2022 yılı 2. dönem başvuruları, 24 Ekim-1 Kasım 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.