Ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, öğrencileri Ulusal Bilim Olimpiyatlarına hazırlamak ve Uluslararası/Bölgesel Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmelerini sağlamak amacıyla 21 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenen 30. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınav sonuçları açıklandı.

8 dalda 19062 öğrencinin başvurduğu sınav sonucunda yapılan değerlendirmelere göre 463 öğrenci yaz okulu ve ikinci aşama sınavına katılmaya hak kazanmıştır.

Sonuçlara https://e-bideb.tubitak.gov.tr/olimpiyatSinavSonucSistemi.htm adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yaz okulu ve ikinci aşama sınavına hak kazanan öğrencilerin okullarına göre dağılım listesine ulaşmak için tıklayınız.

Yaz okulu ve ikinci aşama sınavına hak kazanan öğrencilerin BİLSEM’lere göre dağılım listesine ulaşmak için tıklayınız.

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.