30 – 31 Mayıs 2022 tarihlerinde, International Federation of Inventors’ Associations “Technology Transfer Brokerage Department”  organizasyonu kapsamında “İç Anadolu Bölgesi, Bölgesel Ticarileştirme Buluşmaları” isimli, Başkent Üniversitesi’ nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi olarak katıldık. Etkinlik süresince; Üniversitemizin hak sahibi olduğu, 2020/21840 sayılı-“Konuşma sinyali aktivite bölgelerinin belirlenmesi..”, 2019/17042 sayılı-“Yeni bir metot ile sinyal enerji hesabı ve bu metotla elde edilen konuşma sinyali kodlayıcı” ve 2020/21661 sayılı-“Uzaktan Kontrol Edilebilir İnsansız Can Kurtarma Yüzey Aracı” başlıklı patentlere konu olan teknolojilerin yurt içi ve yut dışından yatırımcılarla buluşması sağlanarak ticarileştirme olanakları üzerine toplantılar yapılmıştır.