×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

TÜBİTAK, Girişimcilik Destek Programı “BiGG” ile yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam etmektedir. İklim değişikliği ile mücadele kapsamında, Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla tematik alanda açılan ilk BiGG Çağrısı olan 2021-2 Yeşil Büyüme Çağrısı kapsamında yapılan başvuruların değerlendirme süreçleri tamamlanmıştır.

BiGG 2021-2 Yeşil Büyüme Çağrısı kapsamında 63 Uygulayıcı Kuruluş girişimcilere eğitim, mentorluk, kuluçka, işbirliği ağlarının kullanımı ve müşteri doğrulama desteklerini içerecek şekilde hızlandırıcı hizmeti sağlamıştır.  BiGG 2021-2 Yeşil Büyüme Çağrısına 969 girişimci iş fikri başvurusu yapmıştır. Bu başvurulardan 446 girişimci 63 Uygulayıcı Kuruluştan 1. aşama desteği almıştır. Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından iş planına onay verilen 168 girişimcinin iş planları TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2. aşama panelleri kapsamında değerlendirilmiştir. Akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan panel değerlendirmeleri sonucu 45 girişimcinin BiGG 2021-2 Yeşil Büyüme Çağrısı kapsamında 2. aşama desteği alması uygun bulunmuştur. Programın 2. aşamasında girişimcilerin firmalarını kurmaları sonrası 200 Bin TL’ye kadar proje desteği sağlanacaktır.

2012-2022 Yılları Arasında 1948 Teknogirişim Firması BiGG Desteği Almaya Hak Kazandı

2012 yılında başlatılan Program kapsamında BiGG 2021-2 Yeşil Büyüme Çağrısı ile desteklenecek girişimcilerle birlikte toplamda 1948 girişim firması Programdan yararlanarak kurulmuş olacaktır.

Desteği almaya hak kazanan 45 girişimci Mayıs ayında şirketlerini kurarak TÜBİTAK’la sözleşme imzalayacak, 1 Haziran 2022 tarihinde iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacaktır.

Destek almaya hak kazananların listesi için tıklayınız.

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.