×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından bu yıl 3. defa düzenlenecek olan üniversitelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik patent yarışması başlıyor.

Patentle Türkiye sloganı ile başlayacak olan yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, öğrencilerin gelecekte profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.

Yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin Türk Patent ve Marka Kurumunun web sitesi olan www.turkpatent.gov.tr üzerinden e devlet yoluyla elektronik başvuru sistemine (EPATS) giriş yaparak ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacaktır.

Yarışma kapsamında, üniversite öğrencileri www.turkpatent.gov.tr veya patentleturkiye.turkpatent.gov.tr internet siteleri üzerinden 15 Aralık 2021 tarihine kadar e-Devlet kapısı aracılığıyla ücretsiz patent başvurusu yapmak suretiyle yarışmaya katılabileceklerdir.

Üniversite öğrencileri tarafından yapılacak patent başvuruları, jüri tarafından belirli kriterler çerçevesinde değerlendirilecektir. Yarışmanın birincisine 30.000 TL, ikinciye 20.000 TL, üçüncüye 10.000 TL, dördüncü ve beşinciye 7.500 TL ile altıncı, onuncu ve arasındaki öğrencilere 5.000’er TL ödül verilecektir. Ayrıca yarışmada dereceye giren öğrencilerin buluş fuarlarına katılımı desteklenecektir.