×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Sporun bir yaşam alışkanlığı haline geldiği, talep eden herkesin spor faaliyetlerine eriştiği, uluslararası şampiyonalarda başarı elde eden, prestijli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan ve böylelikle sporun her dalında dünya çapında rekabet edebilen bir seviyeye gelebilmek ülkemizin spor alanında ulaşmak istediği temel amaçtır. Güncel toplumsal problemler çerçevesinde, özellikle küresel salgın gibi yalnız ülkemizi değil küresel çapta toplumları derinden etkileyen faktörlerin önemli değişimlere neden olduğu ve tüm bu değişimlerin bireysel, kurumsal, toplumsal, ekonomik, çevresel vb. bağlamda birçok sonuç doğurduğu/doğuracağı düşünülmektedir. Spor alanı ve ülkemizin bu alanda ulaşmak istediği amaçlar da doğrudan ve dolaylı olarak tüm bu süreçlerden önemli ölçüde etkilenmektedir. 

Günümüzde, sporun birçok farklı disiplin ile etkileşim içine girmesi nedeniyle spor bilimleri çalışmalarına daha bütünsel ve kapsayıcı bir bakış açısıyla yaklaşılması ve bu etkileşim ortamında spor ve sporla ilişkili konularda nitelikli bilimsel araştırmaların gerçekleştirilmesi büyük bir önem arz etmektedir. 

Bu doğrultuda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanmış olan iş birliği protokolü çerçevesinde, “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında “Spor Araştırmaları” başlıklı özel bir çağrıya çıkılmasına karar verilmiştir. Başvuru sistemi 10 Eylül 2021 tarihinde açılmış olup, çevrim içi başvurunun ve e-imza sürecinin tamamlanması için son tarih 12 Kasım 2021 saat 23:59 olarak belirlenmiştir. Çağrıya ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız