×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından bu yıl 3. defa düzenlenecek olan üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik patent yarışması başlıyor.

Patentle Türkiye sloganı ile başlayacak olan yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, öğrencilerin gelecekte profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.

Yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin Türk Patent ve Marka Kurumunun web sitesi olan www.turkpatent.gov.tr üzerinden e devlet yoluyla elektronik başvuru sistemine (EPATS) giriş yaparak ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacaktır.

KİMLER KATILIM SAĞLAYABİLİR

Okullarımızda öğrenim gören ve teknik bir buluş/fikre sahip olup patent başvurusu yapacak her üniversite öğrencisi (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora ) yarışmaya katılım sağlayabilir.

Bir patent başvurusunun yarışma kapsamında değerlendirilmesi için başvuru sahipleri içinde en az 1 öğrenci yer almalıdır. Örneğin aşağıdaki durumlarda başvuru yarışmaya kabul edilir. Tüzel kişiler öğrencilerle birlikte yarışmaya katılım sağlayamaz

  • Öğrenci(ler)
  • Öğrenci(ler) + danışman akademisyen(ler)
  • Öğrenci(ler) + gerçek kişi(ler)

ÖDÜLLER

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.