×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Ekosistemin ihtiyaçları ve gelişmeler takip edilerek BiGG başvuru koşullarında önemli değişiklikler yapılmıştır. 2021 yılında gerçekleştirilen Uygulama Esasları değişikliği ile Programın adı 1512-Girişimcilik Destekleme Programı (BiGG) olarak değiştirilmiş ve Girişimci tanımında önemli değişiklikler yapılmıştır. 2021 yılı birinci çağrı döneminden itibaren daha geniş bir girişimci kitlesine ulaşmak amacıyla açık ve örgün öğrenim veren üniversitelerin ön lisans ve lisans öğrencilerinin BiGG’e başvuru yapabilmesi, teknoloji tabanlı iş fikirlerini hayata geçirebilmesi mümkün olacaktır. Ayrıca sektör tecrübesinin girişimcilikte getirdiği başarı dikkate alınarak mezuniyet tarihinden itibaren en fazla 10 yıl içerisinde başvurabilme kısıtı kaldırılmıştır. Başvuru koşullarında gidilen iyileştirme ile teknoloji tabanlı yeni pek çok fikir, ekonomiye katkı sağlayan uygulamalara dönecektir.  

İş fikri başvuruları 5 Nisan 2021 ve 30 Temmuz 2021 tarihleri arasında 63 Uygulayıcı Kuruluş tarafından alınacaktır. Uygulayıcı Kuruluşlar girişimcilerin iş fikirlerinin toplanması, değerlendirilmesi, seçilen iş fikirlerinin iş planına dönüştürülmesine yönelik eğitim, rehberlik, kuluçka vb. hizmetler ile iş fikirlerinin doğrulanması ve girişimcinin TÜBİTAK’a sunacağı iş planı önerilerinin onaylanması gibi faaliyetleri gerçekleştirecekler.

BiGG Uygulayıcı Kuruluşları kendi web sayfalarında ilan edecekleri duyuru ile altı tematik alanda iş fikri başvurularını kabul edecekler. 1. aşama başvuruları çağrı dokümanında belirtilen Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından alınacaktır. Bu sene tematik alt alanlarında yapılan güncelleme ile başvuru yapılabilecek konular çeşitlendirilmiştir. Çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız.

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.