×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Geçtiğimiz yıl birincisine başarıyla katılım sağladığımız, Eureka kümelerinin ortak olarak yayınladıkları yapay zekâ çağrısının ikincisi açılmıştır. Yapay zekâ odaklı çözümler içeren proje fikirlerinin beklendiği çağrı, tek aşamalı olarak yürütülecektir. Tek aşamalı çağrılarda fikir sahibi firmalardan uluslararası başvurularını tam proje önerisi olarak (FPP-full project proposal) sunmaları istenmektedir. Bu aşamada gerçekleştirilecek değerlendirmede başarılı olan ve etiket (label) almaya hak kazanan projeler, ulusal başvuru yapmaya davet edilecektir. Türk ortakların ulusal başvuru süreçleri ise TEYDEB’in 1509 – TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı ile yürütülecektir.

Son başvuru tarihi 28 Haziran 2021 olan çağrıya ilişkin uluslararası başvurular, Eureka yapay zekâ çağrısı web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek ve bu aşamada TÜBİTAK’a ayrıca başvuru yapılmayacaktır. Çağrı, aşağıdaki takvime göre yürütülecektir.

Çağrı Takvimi:

Çağrının Açılması: 1 Mart 2021

Ulusal Bilgi Günü: 5 Nisan 2021

Uluslararası Başvuru Kapanma Tarihi: 28 Haziran 2021

Çağrı Sonuçlarının Duyurulması: 2022’nin ilk çeyreği

Çağrıya olan ilginin artırılması ve proje sunmak isteyenlere detaylı bilgilendirme yapılması amacıyla 5 Nisan 2021 tarihinde bilgilendirme günü düzenlenecektir. Bahse konu bilgi günü TÜBİTAK YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacaktır. Bilgi gününün detaylarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Türkiye dâhil 14 ülkenin (Almanya, Avusturya, Belçika (Flanders ve Wallonia), Danimarka, Finlandiya, G. Afrika, G. Kore, İspanya, İsveç, Hollanda, Lüksemburg, Macaristan ve Singapur) destek verdiği çağrıya aktif olan tüm Eureka kümeleri (ITEA, Celtic-Next, Penta, Euripides, Smart, Eurogia) dâhil olacaktır. İlgili ülkelerden en az bir ortak ile birlikte proje teklifinin sunulması gerekmektedir.

Çağrı web sitesi üzerinde bir ortak arama aracı (brokerage tool) kullanıma sunulmuştur. Ortak arayan firmalarımız ilgili araca kayıt olup araştırmalarını gerçekleştirebilirler.

Çağrıya ilişkin tüm sorularınız için eureka@tubitak.gov.tr adresine ulaşabilirsiniz.

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.