Türkiye’nin üyesi olduğu, Uluslararası Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology – ICGEB), temel yaşam bilimleri, sağlık hizmetleri, endüstriyel ve zirai biyoteknoloji ve biyomühendislik alanlarında faaliyet gösteren araştırmacılara finansal destek sağlar. Söz konusu programlara ülkemizden araştırmacılar başvuru yapabilir. ICGEB Doktora ve Doktora Sonrası Kısa ve Uzun Dönem Araştırma Bursları’na başvurular yılda iki kere yapılmakta olup 2021 yılı birinci dönem başvuruları için son başvuru tarihi 31 Mart 2021’dir.

ICGEB Kısa ve Uzun Dönem Araştırma Burs Programları

• Doktora Bursu
    • Doktora programı için anlaşma yapılan ICGEB araştırma merkezlerinde 3 yıl + 1 yıl doktora yapma imkânı
      • İngiltere – The Open University
      • İtalya – International School for Advanced Studies
      • Hindistan – Jawaharhal University
      • Güney Afrika – University of Cape Town
  • Doktora Sonrası Araştırma Bursu
    • ICGEB üye ülkesi vatandaşı olmak
    • Doktora derecesine veya en az 3 yıllık araştırma tecrübesine sahip olmak
    • 35 yaş altı adaylara öncelik tanınır
  • ICGEB Kısa Dönem Doktora Bursu
    • ICGEB üye ülkesi vatandaşı olmak
    • Doktora sırasında Trieste – İtalya, Yeni Delhi – Hindistan, Cape Town – Güney Afrika ICGEB laboratuvarlarında kısa dönem araştırma yapma imkânı
    • Burs süresi 1 ila 12 ay
  • ICGEB Kısa Dönem Doktora Sonrası Araştırmacı Bursu
    • Trieste – İtalya, Yeni Delhi – Hindistan, Cape Town – Güney Afrika ICGEB laboratuvarlarında kısa dönem doktora sonrası araştırma yapma imkânı
    • Doktora derecesine veya en az 3 yıllık araştırma tecrübesine sahip olmak
    • Burs süresi 1 ila 6 ay
  • ICGEB SMART (Scientific Mobility for Advanced Research Training) Bursları
    • ICGEB üye ülkeleri arasında araştırmacı dolaşım programı
    • ICGEB üye ülkelerinin herhangi birindeki araştırma laboratuvarında araştırma yapma imkânı
    • Burs süresi 3 ila 9 ay
    • Ulaşım ve yaşam masrafları
    • Yaş sınırı olmamakla birlikte kariyerinin başındaki genç araştırmacılara öncelik tanınır
    • “Bench Fee” verilir

ICGEB doktora ve doktora sonrası kısa ve uzun dönem araştırma burslarına başvurular doğrudan ICGEB’e çevrim içi olarak yapılır.

ICGEB burs programları ve başvuru koşulları hakkında bilgi almak için tıklayınız.

İletişim: icgeb@tubitak.gov.tr

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.