Türkiye’nin ilk yapay zekâ girişimcilik programı AI JET BİGG başlıyor. Çankaya Üniversitesi tarafından destek verilen program HAVELSAN ve Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) tarafından düzenlenmektedir. Programa TUSAŞ ve SSTEK ana iş ortağı olarak katılmaktadır ve TOBB Üniversitesi de destek veren kuruluş olarak yer almaktadır.

Onaylanacak projeler, TÜBİTAK’tan 200 bin TL hibe, SSTEK’ten yatırım desteği alma şansı elde edecek.

AI JET BİGG Programına başvuran girişimcilerin iş fikirleri değerlendirilir, seçilen girişimcilere eğitim ve mentorluklerle iş fikrinin teknik ve ticari açıdan doğrulanması, iş planı hazırlanması ve prototip geliştirilmesi faaliyetleri desteklenir.

AI JET BİGG ile Bireysel Genç Girişim programı çerçevesinde TUSAŞ ve SSTEK iş birliklerinin katkısıyla girişimlerin, başta savunma sanayii ve bilişim sektörlerinde tutundurulması hedeflenmektedir.

Katılım Koşulları

Programa ön başvuru tarihi itibariyle örgün öğrenim veren üniversitelerin;

Lisans programından bir yıl içinde mezun olacak öğrenciler,

• Yüksek lisans veya doktora öğrencileri,
  • Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini en fazla 10 yıl önce tamamlamış kişiler,

aşağıda belirtilen şartları taşımaları halinde başvuru yapabilirler.

• Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olması,
  • Başvurulan tarihten itibaren herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer alınmaması,
  • HAVELSAN ve TUSAŞ ile herhangi bir iş akdi içerisinde bulunulmaması.

Program hakkında detaylı bilgi edinmek ve programa başvurmak için lütfen tıklayınız.