×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

TÜBİTAK web sitesinde yayınlanan STAR Programı’nın yeni çağrısına göre, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alacak lisans öğrencileri, aylık burs ile desteklenecek.

Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca (BİDEB) yürütülen STAR programının yeni çağrısı, lisans öğrencilerinin akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde de yer almasını hedefliyor. Çağrıda, lisans öğrencilerinin bilimsel etik kuralları gözetmeleri ve yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmeleri bekleniyor.

Lisans öğrencileri ile TÜBİTAK projelerini buluşturan bir portal oluşturuldu

Programa başvurmak isteyen lisans öğrencileri, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine star.tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilecek.

Projesine, STAR aracılığıyla lisans öğrencisi alımı yapmak isteyen proje yürütücüleri de projelerinin portalda yer alması için star@tubitak.gov.tr adresine mail atabilirler.

Lisans öğrencilerinden büyük ilgi

Bilim Genç Canlı Bilim Söyleşisi’nde kariyer planı ve başarı üzerine konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, STAR programının COVID-19 ile mücadelede rol almak isteyen gençlerin talebi ile başlatıldığını belirtti.

Lisans öğrencilerinin programa büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Mandal, yeni çağrı duyurusu kararında ise TEKNOFEST (Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali) esnasında TÜBİTAK standını ziyaret edip, programın devamını talep eden lisans öğrencilerinin etkili olduğunu söyledi.

Yeni çağrı COVID-19 ile sınırlı değil

Yeni çağrının yalnızca COVID-19 ile sınırlandırılmadığını kaydeden Prof. Dr. Mandal, söz konusu çağrının farklı disiplinlere yönelik olduğunu ve eğitim bursu değil araştırma bursu olduğunu vurguladı.

Lisans öğrencilerinin gelecekte Türkiye’nin teknolojisini geliştireceğini ve sorunlarını çözeceğini belirten Prof. Dr. Mandal, TÜBİTAK’ın da STAR programı ile gençlere destek vereceğini belirtti.

Bursiyerlik hakkı kazanan öğrenciler aylık burs ile desteklenecek

Alanında uzman panelist/danışmanlar tarafından Genel Ağırlıklı Not Ortalaması ve Üniversite Giriş Sıralamasına göre yapılacak değerlendirmenin ardından bursiyerlik hakkı kazanan öğrenciler 6 ay süresince aylık 750 TL ile desteklenecek. Bu sayede akademik olarak başarılı öğrencilerin ilgilendikleri bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmesi sağlanacak.

Başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden 2-30 Kasım tarihleri arasında çevrim içi olarak alınacak. Programa dair detaylı bilgi programın web sayfasında yer alıyor.

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.