×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Türkiye ve Pakistan arasındaki iş birliğinin arttırılması ve iki ülke araştırmacılarının ortak Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi için TÜBİTAK ve Pakistan Bilim Vakfı (PSF) Ortak Proje Çağrısı 21 Eylül 2020 tarihi itibariyle açılmıştır. Söz konusu çağrı kapsamında,

  • Enerji Depolama 
  • Biyomedikal Ekipman ve Teknolojiler
  • Gıda İşleme ve Teknolojisi

alanlarında sunulan projeler değerlendirmeye alınacaktır.

TÜBİTAK-PSF iş birliği projelerine yurtdışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına araştırma desteği de verilebilmektedir. Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk proje ekibinin, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Pakistanlı proje ekibiyle “proje ortağı” olarak anlaşmaları gerekmektedir. Türkiye’deki proje ortaklarının proje başvurularını elektronik başvuru sistemi üzerinden incelenmek üzere TÜBİTAK’a, Pakistanlı proje ortaklarının ise PSF’e e-posta yoluyla iletmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.

Çağrı Açılış Tarihi:  21 Eylül 2020
Çağrı Kapanış Tarihi: 17 Kasım 2020

Başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusudur. Bu kapsamda, anılan programın sayfasına ve başvuru kurallarına ilişkin ayrıntılı bilgiye aşağıda belirtilen internet adresinden ulaşılabilmektedir:

https://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-isbirligi-dest…

TÜBİTAK-PSF İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların proje başvurularını çevrimiçi olarak 2553 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden en geç 17 Kasım 2020 saat 17:00’a kadar yapmaları gerekmektedir. E-imza sürecinin ise en geç 24 Kasım 2020 tarihine kadar tamamlanması zorunludur.

Bilgi İçin:

TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü
Dr. Esra SAĞLAM
E-Posta: esra.saglam@tubitak.gov.tr
Tel: 0-312-2981651

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı
Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG)
Dr. Mahmut ÖZER
E-Posta: mahmut.ozer@tubitak.gov.tr
Tel: 0-312-2981208

Pakistan Science Foundation (PSF)
Director International Linkages 
Dr. Ahsan FEROZE 
E-Posta: director.psf@gmail.com 
Tel: 051-9205067 (Ext. 113)