×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Çağrı Hakkında Genel Bilgiler

Avrupa Yüksek Başarımlı Hesaplama Ortak Girişimi (European High-Performance Computing Joint Undertaking – EuroHPC) Avrupa’da geliştirilen teknolojiye dayalı yüksek başarımlı hesaplama çözümlerinin kamu kaynakları ile oluşturulan merkezlerde kullanımını desteklemek amacıyla kurulmuştur. EuroHPC Ortak Girişimi tarafından 2020 yılında Avrupa Süper Bilgisayarlarına Yönelik Gelişmiş Pilot Sistemler (EuroHPC-2020-01-a Advanced pilots towards the European supercomputers) başlıklı ortak proje çağrısına çıkılmıştır. Çağrı kapsamında Avrupa İşlemci Girişimi (EPI) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından daha önce desteklenmiş projelerde ortaya çıkan teknolojiler kullanılarak tam entegre pilot süper bilgisayar oluşturulması hedeflenmektedir. Bu teknolojiler EPI ve önceki AB projeleri kapsamında geliştirilen işlemci teknolojileri dışında yazılım araçlarını ve kütüphaneleri, ağ bağlantı ve soğutma teknolojilerini de içermektedir. Çağrıya ülkemizden sunulacak proje önerileri TÜBİTAK 1071 programı kapsamında desteklenecektir.

Çağrıya katılım sağlayacak her bir uluslararası proje konsorsiyumunun, çağrıya katılan en az üç farklı ülkeden, en az üç bağımsız kuruluş ile oluşturulması gerekmektedir. Çağrı konuları ve uluslararası kurallar hakkında daha detaylı bilgiye https://eurohpc-ju.europa.eu/participate.html adresinden ulaşılabilir.

Çağrı sekretaryasına iletilecek uluslararası proje başvurularının yanı sıra projelerde Türkiye’den yer alacak araştırmacılar tarafından TÜBİTAK’a ulusal proje başvurusu yapılması zorunludur. Ulusal proje başvuruları, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) (uidb-pbs.tubitak.gov.tr) üzerinden yalnızca elektronik imza kullanılarak yapılabilmektedir.

Çağrı Takvimi

* Uluslararası proje başvurularının Avrupa Komisyonu’nun “Funding and Tenders Portal” üzerinden sunulması için son tarih: 15 Eylül 2020 (17:00 CET)
* TÜBİTAK PBS üzerinden (uidb-pbs.tubitak.gov.tr) yapılacak ulusal ön başvurular için son tarih: 30 Eylül 2020 (17:30 TSİ)

TÜBİTAK İlgili Kişiler:

Kamil Öncü ŞEN
Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG) 
E-posta: oncu.sen@tubitak.gov.tr 
Tel: 0312 298 18 09 

Onur Temizsoylu 
TÜBİTAK ULAKBİM – ATB TRUBA / Ağ Teknolojileri Birimi
E-posta: onur.temizsoylu@tubitak.gov.tr
Tel: 0312 298 93 63

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.