×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

TÜBİTAK’ın, 2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programının (Co-Funded Brain Circulation Scheme2) üçüncü çağrısı, Avrupa Birliği Komisyonu Yürütme Ajansı ile yapılan sözleşme kapsamında 4 Ağustos – 30 Ekim 2020 tarihleri arasında başvuruya açılmıştır.

CoCirculation programı ile ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında, alanında tecrübeli araştırmacıların, araştırma projelerini Türkiye’nin önde gelen akademi veya sanayi kurum ve kuruluşlarında yürütmeleri desteklenecek, ülkemiz tecrübeli araştırmacılar için cazibe merkezi haline getirilecek, yurda dönmek isteyen nitelikli araştırmacılara destek sağlanacak, Ar-Ge insan kaynağı gelişimine katkıda bulunulacak, uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımı desteklenecektir.

Araştırmacılar projelerini Türkiye’de bir üniversite veya sanayi kurum/kuruluşlarında yürütmek üzere başvuru yapabilir. Mülteci statüsündeki araştırmacılar ve akademik olmayan (büyük sanayi kuruluşu, KOBİ, STK gibi) kuruluşlara gelmek üzere başvuru yapan araştırmacılar için esnetilmiş başvuru şartları bulunmaktadır. Araştırmacılar 6 aya kadar mevcut kuruluşlarından farklı bir kuruluşta görevlendirilebilecekler. Ayrıca engelli araştırmacıların ek ihtiyaçları için de ek destek imkânı sağlanabilecektir.

Programın toplam bütçesi yaklaşık 14 milyon Avro olup, bu bütçenin %45’i Avrupa Komisyonu’nca karşılanacaktır. Desteklenecek araştırmacıların her birisine aylık brüt 5050 Avro maaş ve 800 Avro araştırma, eğitim ve ağ kurma bütçesinin yanı sıra ev sahibi kuruma aylık 130 Avro kurum hissesi verilecektir.

Başvurular https://e-bideb.tubitak.gov.tr/basvuruacikprogramlar.htm  adresinden 4 Ağustos 2020 – 30 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Program hakkında detaylı bilgilere http://cocirc2.org.tr/ adresinden ulaşılabilir.

2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı 2020 Yılı Çağrı Duyurusu için tıklayınız.

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.