×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Türkiye ve İskandinav ülkeleri (Danimarka, İsveç ve Norveç) arasındaki iş birliğinin artırılması ve bu ülkelerdeki firmaların ortak Ar-Ge çalışmalarının Eurostars Programı kapsamında desteklenmesi için Eurostars Çağrısı açıldı.

Bu kapsamda, en az bir Türk ve bir İskandinav ülkesinden birer kuruluşun katılımıyla, pazara yönelik, yenilikçi ürün ve süreçlerin geliştirilmesi amacı taşıyan ortak uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecektir. Proje konsorsiyumlarında Ar-Ge yoğun bir KOBİ’nin koordinatör olarak yer alması beklenmektedir. Ayrıca, ortak proje önermek isteyen Türk firmaların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri İskandinav paydaş ile proje ortağı olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.

Çağrı için son başvuru tarihi 3 Eylül 2020’dir. Başvurular Eurostars websitesinden alınacaktır.

Uluslararası değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra kabul alan firmaların TÜBİTAK’a ulusal başvuru yapmaları gerekmektedir.

Çağrı metni ve başvuru süreci için lütfen tıklayınız.

Çağrıya Başvurmak için Proje Ortağı Arayanlar:

İlgili İskandinav firmaları ile iletişime geçmek ve ortak bulmak için lütfen bunun için oluşturduğumuz LinkedIn sayfasına kayıt olunuz.

Eurostars Nedir?

EUREKA’nın destek mekanizmalarından bir tanesi olan Eurostars, Avrupa Komisyonu ve Eurostars üye ülkelerinin Avrupa’daki KOBİ’lerin rekabetçiliğinin arttırılması için yürüttükleri KOBİ’lere özel, hızlı ve etkin bir destek programıdır. Eurostars kapsamında herhangi bir teknoloji alanı ve sektör ayrımı yapmaksızın Ar-Ge odaklı faaliyetler yürüten KOBİ’lerin ve büyük ölçekli işletmelerin uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenmektedir. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

TÜBİTAK’a Sorularınız için:

Elif DOĞAN-ARSLAN
Eurostars Ulusal Proje Koordinatörü
Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
TÜBİTAK
Tel: 0312 298 1416
E-posta: eurostars@tubitak.gov.tr

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.