×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

2019 yılı 2. döneminde “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında sunulan ve bir sonraki dönemi beklemeden tekrar başvuru yapılmasına imkan sağlanan projelerin değerlendirme çalışmaları tamamlandı. 2020 yılı 1. dönemini beklemeden tekrar başvuru yapmaya hak kazanan 101 proje yürütücüsünden 91’i başvuru yaptı, bilimsel değerlendirmeye alınan 91 projeden 44’ünün desteklenmesine karar verildi.

13.10.2019 tarihli duyurumuzda da belirtildiği üzere; çıktı ve etki odaklı süreç yönetimimiz kapsamında proje yürütücülerinin daha önce desteklenmiş projeleri varsa bunların çıktı ve etki düzeyleri, özellikle AB Ufuk 2020 Çerçeve Programı olmak üzere alternatif fon başvuruları da dikkate alındı ve başvuru dönemine özel bütçe belirlendi.

Sosyal ve Beşeri Bilimler alanındaki projelerin TÜBİTAK-ARDEB destek bütçesinden yararlanma oranı dikkate alınarak bu alanda Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG)’na sunulan projeler söz konusu bütçe kısıtlaması dışında tutuldu.

Projelerin bilimsel değerlendirme süreçlerinde görev alan danışmanlarımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Panel değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan ve Proje Teşvik ve Destekleme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 6. maddesinin ilk fıkrası çerçevesinde, Mali İlkeler ve benzeri konularda değerlendirilmesine geçilen projelerin yürütücüleri ve bağlı bulundukları kurumlar aşağıda verilmiştir:

Projelere ilişkin değerlendirme raporlarına bir hafta içerisinde http://pys.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir. Projeleri desteklenmesine karar verilen proje önerisi sahiplerinin değerlendirme raporu kendilerine ulaştıktan sonra en geç bir hafta içerisinde (proje önerisinde talep edilen bütçeye göre) TÜBİTAK Bütçe Tablosunu doldurmaları ve http://pys.tubitak.gov.tr adresinden sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.