×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

EUREKA Programı kapsamında, toplum üzerinde yüksek etki yaratan, insanlarda ciddi derecede bulaş potansiyeli taşıyan bulaşıcı hastalık salgınlarına çözüm ve hazırlık sunmayı amaçlayan araştırma ve yenilik projeleri ortak çağrısı yayınlandı.

Türkiye ile birlikte Almanya, Belçika, Estonya, Fransa, Finlandiya, Güney Afrika, Hollanda, İspanya, İsveç ve Kanada’dan fonlayıcı kuruluşlar çağrıya destek sağlamaktadır. Katılımcıların, aşağıdaki alanlar başta olmak üzere, çağrının ana konusuyla uyumlu araştırma ve yenilik projesi önerileri sunması beklenmektedir.

  • Yerel esneklik veya kendi kendine yeterliliği sağlayan teknolojiler
  • Tıbbi müdahale robotları
  • Enfeksiyonun önlenmesi ve korunması
  • Antibiyotik direncinin önlenmesi
  • Sanitasyon teknolojileri
  • Teşhis ve test
  • Terapötikler, aşılar ve ilaçlar
  • Hastalık izleme teknolojileri
  • Kilit altında kritik üretim ve tedarik zincirleri için akıllı teknolojiler
  • Eğitim teknolojileri ve dijital çalışma alanı
  • Govtech / Açık Veri ve Büyük Veri

Ülkemizden bir firma, çağrıya katılım sağlayan 10 ülkeden herhangi bir tanesinden en az bir ortakla proje önerisi sunabilecektir. Üniversiteler ve araştırma enstitüleri doğrudan başvuru yapamamakta, projelerde alt yüklenici olarak yer alabilmektedir. Proje süresi en fazla 36 ay olmalıdır.

Çağrıya ilişkin kurulmuş olan web sitesi üzerinde katılan diğer ülkelerin fon imkanlarına ilişkin bilgilere, çevrimiçi başvuru aracına ve ortak arama araçlarına ulaşabilirsiniz. Ortak arama platformundan yararlanarak proje fikrinize ortak arayabilir ya da sunulmuş olan fikirlere ortak olarak dahil olabilirsiniz. Web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Başvurular uluslararası ve ulusal olmak üzere iki aşamalı olarak yürütülecektir.

1. Aşama: Tüm ortaklar, çağrı web sayfasında bulunan EUREKA proje başvuru formunu çevrimiçi olarak (https://eureka.smartsimple.ie/s_Login.jsp)  doldurmalıdır. Her başvuru, bu başvuruda yer alan ülkelerin ulusal EUREKA ofisleri tarafından değerlendirilecektir.

2. Aşama: Türk katılımcıların uluslararası başvuru formuyla birlikte TEYDEB’in 1509 – TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri programına https://eteydeb.tubitak.gov.tr/prodis.htm adresinden başvuru yapmaları da gerekmektedir. 1509 Programı kapsamındaki projelerde bütçe üst sınırı bulunmamaktadır.

Uluslararası başvurular için son tarih, 15 Temmuz 2020 (saat:17.00, CEST) olarak belirlenmiştir. Türk ortakların ulusal başvurularını en geç 4 Ağustos 2020 saat 23.59’a kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Çağrı metni için lütfen tıklayınız.

EUREKA duyurusu için lütfen tıklayınız.

Çağrı web sayfası için lütfen tıklayınız.

İletişim:

Umut EGE
0312 298 1861
eureka@tubitak.gov.tr

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.