×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) üyesi bazı ülkelerin katılımıyla, bir uzmanlık kuruluşu olarak faaliyet yürüten İslam Kalkınma Bankası (İKB) bünyesinde,  global kalkınma zorluklarına yenilikçi çözümler bulmaya odaklanan ve bilim insanlarına, yenilikçilere, girişimcilere, KOBİ’lere ve başlangıç sermayesi ve büyüme sermayesine ihtiyaç duyan kurumlara finansal kaynak sağlama amacıyla 2018 yılında başlatılan İKB Dönüşüm Fonu’nun (Transform Fund), bu yılki innovasyon çağrısının konusu COVID-19 ile mücadele olarak belirlendi.

1 Nisan 2020 tarihinde açılan söz konusu çağrı kapsamında, COVID-19’un yayılmasını engellemeye, salgının sosyo-ekonomik etkisini en aza indirmeye ve İKB üye ülkelerinin salgınlara ve salgın hastalıklara uzun vadede yanıt vermede esnekliğini artırmaya yardımcı olan fikirlerin finansal olarak desteklenmesi sağlanacaktır. Çağrı kapsamında katılımcıların, aşağıdaki alanlarda COVID-19’a yönelik araştırma ve yenilik projesi önerileri sunması beklenmektedir.

  • İleri teknoloji uygulamaları
  • Yenilikçi sağlık tedarik zinciri yönetim sistemleri
  • Düşük maliyetli ve hızlı testlerin ve tarama yöntemlerinin geliştirilmesi
  • Kapasite geliştirme müdahaleleri

Son başvuru tarihi 1 Haziran 2020 olan ve bilim insanları, araştırma merkezleri, üniversiteler ve girişimcilerin başvuru yapabileceği çağrı kapsamında, uygun görülen projelere başvuru kategorisine göre, 50 bin ila 1 milyon Amerikan doları tutarında finansal destek sağlanacağı bildirilmektedir. Bahse konu çağrının şartları, uygunluk kriterleri ve diğer ayrıntılar için aşağıda yer alan web sitesi adresinden yararlanılabilir:

https://www.isdb-engage.org/en/challenge/call-for-innovation-via-transform-fund-2020h

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.