Ülkemizin COVID-19 salgını ile mücadelesine katkı vermek; salgının toplumda yayılımının en aza indirilmesi ve kontrol altına alınmasını sağlamak, başta risk altındaki gruplar olmak üzere toplum sağlığının korunması ve salgının olumsuz sosyo-ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla STAR – Stajyer Araştırmacı Burs Programı çağrıya açılmıştır.

COVID-19’un teşhis ve tedavisinde kullanılan ürünler, ortam koşullarının iyileştirilmesine yönelik ekipmanlar ile hastalıkların önlenmesinde etkili koruyucu ürünlerin geliştirilmesi ve yeni tip koronavirüs mücadelesi ile ilişkili olabilecek tüm kamu destekli Ar-Ge projelerine destek verilmektedir.

Bu doğrultuda, ülkemizde COVID-19 ile mücadele eden yetkin bilim insanlarının nitelikli projelerinde görev almak isteyen lisans, tezli yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrencilerimizin ve doktora sonrası araştırmacıların programa başvuruları alınmaktadır.

Çağrıya başvurular 08.04.2020 tarihinden itibaren yapılabilecektir.

STAR – Stajyer Araştırmacı Burs Programı çağrı duyurusu için tıklayınız.

Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) program web sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

Duyurunun yayınlandığı web sitesine erişmek için tıklayınız.