×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

EUREKA Programı kapsamında faaliyet göstermekte olan EUREKA Kümelerinin (CELTIC-NEXT, EUROGIA, ITEA 3 ve PENTA-EURIPIDES²) farklı odak alanları içerisinde ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap verebilmek amacıyla Yapay Zeka’nın geliştirilmesi, uyarlanması ve kullanılması konusunda çözümlere odaklanan kümeler-arası ortak çağrısı yayınladı.

Türkiye dâhil 15 ülkenin (Almanya, Avusturya, Belçika-Valonya&Flanders, Danimarka, Finlandiya, Güney Kore, Hollanda, İspanya, İsveç, Kanada, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Portekiz) destek verdiği çağrı kapsamında katılımcıların, yapay zekâ alanında uygulamalı araştırma ve yenilik projesi önerileri sunması beklenmektedir. Ülkemizden bir firma bu ülkelerden herhangi bir tanesinden en az bir ortakla çağrıya katılabilecektir.

Uluslararası başvuru aşaması 15 Haziran 2020’de sona erecek olan çağrının başvuru işlemleri Çağrının resmi web sitesi üzerinden yürütülecektir. Uluslararası aşamada başarılı bulunan projeler ulusal başvurularını yapmaya davet edilecektir. Bu aşamada Türk katılımcılar TEYDEB’in 1509 – TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri programına başvuru yapmaları istenecektir.

Muhtemel katılımcılara proje fikirlerine ortak bulma ya da sunulmuş proje fikirlerini inceleyip ortak olarak dahil olma imkanı sunan çevrimiçi bir aracılık uygulaması (Online Brokerage Tool) hizmete sunulmuştur. Profil oluşturmak ve uygulamadan faydalanmak için lütfen tıklayınız.

Çağrı detaylarını öğrenmek ve proje başvurusunda bulunmak için lütfen tıklayınız.

İletişim:

EUREKA Ulusal Koordinasyon Ofisi

0312 298 1861

eureka@tubitak.gov.tr

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için tıklayınız.