×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

21 Ocak 2020 tarihinde TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL ve COST Başkanı Sayın Prof. Dr. Paulo FERRAO’nun katılımlarıyla gerçekleştirilecek COST Ulusal Bilgi Günü’nde COST Kuruluşunun yeni yapısı, değişen kuralları ve COST fırsatlarından faydalanma yöntemleri hakkında bilgi verilecektir. COST Türkiye İstatistikleri ve katılım kuralları konusunda da bilgi verilecek olan etkinlikte Türk MC üyeleri tarafından deneyim paylaşımı gerçekleştirilecektir. Etkinlikte ayrıca Ufuk2020, UfukAvrupa Programı ve TÜBİTAK ABÇP projelerine katılıma yönelik destek ve ödül programları hakkında bilgi aktarılacaktır. 

Sınırlı sayıda kontenjan olup katılım durumunun bildirilmesi için en geç 10 Ocak 2020 tarihine kadar kayıt sistemi üzerinden doldurulması gerekmektedir. 

Toplantı programı için tıklayınız

Bilgi için: 
cost.cnc.tr@tubitak.gov.tr

COST NEDİR?

Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology – COST Association) 1971 yılında kurulmuş olup; Avrupa çapında alanlarında uzman bilim insanlarını çalıştıkları alan özelinde COST Aksiyonu adı verilen uluslararası bilimsel ağlarda bir araya getirmeyi ve bu sayede ulusal araştırmalarını sürdüren bilim insanlarını uluslararası alana taşımayı amaçlayan bir kuruluştur. Türkiye COST’un kurucu üyeleri arasında yer almaktadır. Araştırmacılara sadece ağ desteği vermesi açısından alanındaki en önemli yapı COST’tur. Bu mahiyette Türk araştırmacıların çalışıyor oldukları alanlardaki uluslararası uzman araştırmacılar ile bir araya gelmeleri ve Türkiye’ye önemli getirileri olacak uluslararası projelere katılım sağlayacak konsorsiyumlara ulaşmaları açısından COST son derece önemli fırsatlar sunmaktadır. COST, özellikle UFUK2020 projelerine katılım sağlanabilmesi adına gerekli uluslararası proje gruplarına en kısa yoldan erişim sağlamaktadır. Dolayısıyla çalıştıkları alanlardaki uluslararası proje konsorsiyumlarına erişim sağlamak isteyen Türk araştırmacılar için büyük fırsatlar sunmaktadır.

Özel sektör, kamu kurumları ve üniversitelerde çalışmakta olan tüm bilim insanlarının COST’tan yararlanabilmesi mümkündür. COST Aksiyonları kapsamında Yönetim Komitesi (Management Committee-MC) ve Çalışma Grubu (Working Group-WG) toplantıları, çalıştaylar, bilimsel konferanslar, uluslararası proje yazım toplantıları bilimsel kurslar, kısa süreli bilimsel ziyaretler ve aksiyonlar kapsamında yürütülen çalışmalar sonucu çıkan yayınlar için maddi destek sağlanmaktadır.