TÜBİTAK, BİGG Programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 2012 yılında başlatılan Program kapsamında desteklenen 1231 girişimci, şirketlerini kurarak iş fikirlerini hayata geçirdi. 2019 yılı 1. Çağrısı panellerinde 395 iş planının değerlendirmesi geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde tamamlandı. Destek almaya hak kazananların Aralık ayında açıklanması planlanıyor.

BiGG 2019/2 Çağrısı Ön Başvuruları 30 Aralık’ta alınmaya başlanacak

BiGG Programının 2019 yılı 2. Çağrısına başvurular 30 Aralık 2019 – 28 Şubat 2020 tarihleri arasında 23 Uygulayıcı Kuruluş tarafından alınacaktır. Uygulayıcı Kuruluşlar Programın 1. Aşamasında girişimcilerin iş fikirlerinin toplanması, değerlendirilmesi, seçilen iş fikirlerinin iş planına dönüştürülmesine yönelik eğitim, rehberlik, kuluçka vb. hizmetler ile iş fikirlerinin doğrulanması ve girişimcinin TÜBİTAK’a sunacağı iş planı önerilerinin onaylanması gibi faaliyetleri gerçekleştirecekler. Programın 2. Aşamasında desteklenmesi uygun bulunan girişimcilere firmalarını kurmaları sonrası 200 bin TL’ye kadar sermaye desteği sağlanacaktır. Başvuruların yapılacağı Uygulayıcı Kuruluşlar aşağıda belirtilmiştir.

BiGG Uygulayıcı Kuruluşları kendi web sayfalarında ilan edecekleri duyuru ile altı tematik alanda iş fikri başvurularını kabul edecekler. Geçmiş dönemlerdeki başvurular ve panel değerlendirmelerindeki gözlemler doğrultusunda yapılan güncelleme ile bu çağrı döneminde başvuru yapılabilecek alt alan konuları çeşitlendirilmiştir. Çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız.

Tematik Alanlar;

• Akıllı Ulaşım
  • Enerji ve Temiz Teknolojiler
  • Akıllı Üretim Sistemleri (Sanayide Dijital Dönüşüm)
  • İletişim ve Sayısal Dönüşüm
  • Sağlık ve İyi Yaşam
  • Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme

İş Fikri Başvurularının Yapılacağı Uygulayıcı Kuruluşlar:

• Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi
  • Akdeniz Üniversitesi
  • Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletici A.Ş. (Bilkent Ü.)
  • Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.
  • Arçelik A.Ş.
  • Arı Teknokent Proje Geliştirme Planlama A.Ş. (İTÜ)
  • Ata Teknokent A.Ş. (Atatürk Ü.)
  • BÜN Teknopark Anonim Şirketi (Boğaziçi Ü.)
  • Düzce Teknopark Anonim Şirketi (Düzce Ü.)
  • Ege Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (Ege Ü.)
  • Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  • Sabancı Üniversitesi İnovent Fikri Mülkiyet Hakları Yönetim Ticaret ve Yatırım A.Ş.
  • İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (İYTE)
  • Koç Üniversitesi
  • KOÜ Teknopark A.Ş. (Kocaeli Ü.)
  • ODTÜ Teknokent Yönetim A.Ş.
  • Özyeğin Üniversitesi
  • Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (19 Mayıs Ü.)
  • Süleyman Demirel Teknoloji Transfer Arge Dan. Enerji Çevre İletişim San. ve Tic. A.Ş.
  • (Süleyman Demirel Ü.)
  • TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
  • Türk Ekonomi Bankası A.Ş. (TEB)
  • Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Ticaret ve Sanayi A.Ş.
  • Yaşar Üniversitesi