17. ARCA 2019 Uluslararası İnovasyon Fuarı, 17-19 Ekim 2019 tarihinde Zagreb’deki gerçekleştirilmiştir. Sözkonusu etkinlik; yenilikçiler, iş sektörü temsilcileri, akademi, öğrenciler, öğrenciler ve yenilikçi gelişimi teşvik eden kurumlar için kaliteli bir organizasyon olarak bilinmektedir. 3 gün süren etkinlikte 15’ten fazla ülkeden 200’den fazla sergi açan kişiler ve yenilik yapan kişiler kendilerini ve getirdikleri çözümleri tanıtmışlardır.

161 inovasyonun (buluş vb.) sergilendiği etkinlikte Çankaya Üniversitesinin başvuru sahibi olduğu “Smart Cloud Computer Systems Client” isimli buluş Altın Madalya’ya layık görülmüştür. Buluşçularımızı başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Ödül: Altın Madalya

Buluşun Adı: Smart Cloud Computer Systems Client

Patent Başvuru Sahibi: Çankaya Üniversitesi

Buluşçular:

• Dr. Öğretim Üyesi Sibel TARIYAN ÖZYER, Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi
  • Farukcan ÖZDEMİR, Çankaya Üniversitesi Öğrencisi ve Çankaya Üniversitesi BeeVenture Kuluçka Merkezi Bünyesinde Girişimci
  • Altuğ KARADAĞ, Çankaya Üniversitesi BeeVenture Kuluçka Merkezi Bünyesinde Girişimci