Çankaya Üniversitesi, ISIF’e (İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı) ilk olarak 2018 yılında katılmış olup, bu yıl da Teknofest kapsamında gerçekleştirilen ISIF’19 da Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla stant açarak katılım sağlamıştır.

Bu yıl, 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşen 4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na Üniversitemizi temsilen TTO uzmanlarından Vildan Bilge ve Özgün Türüdü fuarda yer almıştır. Üniversitemiz adına başvurusu yapılmış 10 adet buluşun sunumları ve tanıtımları TTO Modül 4 sorumlusu Vildan Bilge tarafından yapılmıştır.

Jüri kararı sonucu;

1. “Passive Micro Mixer For Microfluidic System” başlıklı, buluş sahibi Doç. Dr. Ender Yıldırım olan buluş altın madalya,
  2. “Virtual Reality System With Web Vr Infrastructure Providing Experience For Real Estate” başlıklı, buluş sahipleri Dr. Öğr. Üyesi Sibel Tarıyan Özyer, Farukcan Özdemir ve Altuğ Karadağ olan buluş gümüş madalya,
  3. “Electronic Scoring System For Real Weapons” başlıklı, buluş sahipleri Prof. Dr. Hüseyin Selçuk Geçim ve Turan Şencil olan buluş bronz madalya,
  4. “An Alarm System For Hearing Impaired” başlıklı, buluş sahipleri Prof. Dr. Celal Zaim Çil, Prof. Dr. Klaus Werner Schmidt, Şafak Akça, Cihan Erzen ve Arda Tabak olan buluş bronz madalya almaya hak kazanmıştır.

Akademisyenlerimizi üstün başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.