×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

1978 yılından bu yana katılınan Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında Ülkemizi temsil eden öğrenciler özellikle son yıllarda üstün başarılar göstermektedir. 2018 yılında tüm uluslararası olimpiyat alanlarında öğrenciler altın madalya kazanmışlardır. Bu yıl da öğrencilerin başarıları artarak devam etmektedir.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından desteklenen bursiyerlerin ve Bilim Olimpiyatları öğrencilerinin kariyer gelişimlerine destek olmak ve hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamak amacıyla geliştirilen 2248 – Mentorluk Desteği Programı çağrı duyurusu yayınlandı.

Başarılı öğrencilerin konusunda uzman akademisyen ve özel sektör çalışanlarıyla düzenli olarak bir araya gelecek, onların bilgi ve tecrübelerinden faydalanacak, geleceğe yönelik kariyer geliştirme, eğitim, motivasyon, performans değerlendirme gibi konularda önemli kazanımlar elde edeceklerdir.

Sağlanacak akademik mentorluk desteğine ek olarak, Bilim Olimpiyatlarına devam eden öğrencilerin olimpiyat sürecine uyum sağlamalarını kolaylaştırmak ve çalışmalarına ivme kazandırmak için geçmiş yıllarda olimpiyatlarda başarı göstermiş akranları tarafından akran mentorluk hizmeti de sunulacaktır. 

2202 Bilim Olimpiyatları Programı Birinci Aşama Sınavında başarılı olan öğrenciler ve 2205 Lisans Burs Programı kapsamında bursiyer seçilip desteklenen öğrenciler Mentorluk Desteği Programı’na 22 Ağustos’a kadar başvurabilecektir.

Detaylı bilgi için program web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.