×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı kapsamında kurulmakta olan Deneyap Teknoloji Atölyelerinin ve bu atölyelerin yanı sıra lise ve orta öğretim kurumlarının yaygın bir şekilde deney setleri kullanması planlanmaktadır. Bu kapsamda, mikroişlemci/mikrodenetleyici geliştirme kartlarını, sensör birimlerini ve diğer yardımcı arayüz modüllerini içeren deney setlerine olan ihtiyacın yıllar içerisinde büyümesi beklenmektedir. Eğitim amaçlı kullanılabilecek açık kaynak kodlu, yaygın geliştirme ortamlarıyla uyumlu, aynı zamanda katma değeri ile birlikte ticari değer oluşturabilecek ürünlerin geliştirilmesinin beklendiği 1511-DENEYAP-2019-1 kodlu ve “Eğitim Amaçlı Elektronik Deney Setlerinin Geliştirilmesi” başlıklı çağrı açılmıştır.

Çağrı Konu ve Kapsamı

Bu çağrı kapsamında lise ve orta öğretim öğrencileri tarafından eğitim amaçlı kullanılabilecek açık kaynak kodlu, yaygın geliştirme ortamlarıyla uyumlu, aynı zamanda katma değeri ile birlikte ticari değer oluşturabilecek ürünlerin geliştirilmesi beklenmektedir. Aşağıdaki başlıklarda verilen konular bu çağrı kapsamında değerlendirilecektir:

  • Geliştirilecek olan deney setleri esnek donanım yapısına sahip ve asgari muadil başlangıç geliştirme setlerinin sahip olduğu özellikleri kapsamalıdır. Geliştirilecek olan set, ek donanımların modüler olarak üzerine eklenebildiği bir mimariye sahip olabileceği gibi temel bileşenleri içeren tek bir parça olarak da tasarlanabilir.
  • Proje çıktısı ürün, muadillerine göre donanımda ve/veya yazılımda farklılık ve katma değer yaratabilmelidir.
  • Donanımın bütün fonksiyonlarının kullanımına ilişkin detaylar ve bu fonksiyonların uygulama örnekleri kullanım kılavuzu içerisinde sunulmalıdır.
  • Genel amaca yönelik olabileceği gibi, özel uygulamalara yönelik (robotik, nesnelerin interneti, sağlık teknolojileri, giyilebilir teknolojiler, insansız hava araçları vb.) özgün eğitim amaçlı deney setleri de bu kapsamda değerlendirilecektir.

Çağrı ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Programın web sayfasına ulaşmak için tıklayınız.