TÜBİTAK – BİDEB tarafından ülkemiz ve KKTC’deki tüm üniversitelerin ÖN LİSANS ve LİSANS  ÖĞRENCİLERİ‘nin ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla 2242 ÜNİVERSİTE  ÖĞRENCİLER ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARI düzenlenmektedir.

Daha önce 10 Mayıs 2019 olarak duyurulan son başvuru tarihi, yoğun talep nedeniyle 31 Mayıs 2019 olarak güncellenmiştir.

Başvurular, aşağıda belirtilen kategorilerde, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden  alınmaktadır.

Kategoriler

• Akıllı Şehirler ve Ulaşım,
  • Bilgi ve İletişim Teknolojileri,
  • Eğitim,
  • Enerji ve Çevre,
  • Gıda ve Tarım,
  • Makine İmalatı ve Otomotiv,
  • Sağlık,
  • Savunma, Uzay ve Havacılık,
  • Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik
Başvuru Tarihleri:14 Şubat – 31 Mayıs 2019 (Başvuruların son gününde sistem 17.30’da kapanır.)
Üçüncü Aşama Değerlendirmesi (Bölge Yarışmaları):24-27 Haziran 2019
Final Yarışması17-22 Eylül 2019

2019 yılı yarışma çağrı duyurusu için tıklayınız.

2019 yılı Proje Rehberi için tıklayınız.

2019 yılı yarışma sunumu için tıklayınız.

2019 yılı yarışma afişi için tıklayınız.

UYARI: Proje raporu, özeti ve varsa video kaydında proje başvurusunda bulunan öğrencinin/lerin isimlerini veya üniversitelerini/fakültelerini çağrıştıracak, ortaya çıkaracak her türlü kişisel ve kurumsal bilgi (ad, adres vb.) ve görsellere (amblem, arma, fotoğraf vb.) yer verilemez. Aksi durumda proje yarışmadan elenir.

Başvuru sisteminde “Proje Raporu”, “Proje Tanıtım Videosu” ve “Diğer Dokümanlar” modüllerine yükleyeceğiniz dosya isimlerinin yukarıda belirtilen kurala aykırı olmadığından lütfen emin olunuz.

Duyurunun yayınlandığı TÜBİTAK web sayfasına erişmek için tıklayınız.