×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

1501 Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı Uygulama Esasları 14 Mart 2019 tarihinde yapılan TÜBİTAK Yönetim Kurulu toplantısında değiştirilerek, programa sadece KOBİ ölçeğindeki kuruluşların başvuru yapabilmesi şartı getirilmiştir. Söz konusu programın Uygulama Esaslarında yapılan değişiklik sonrası 1 Temmuz 2019 tarihi ve sonrasında 1501 programına büyük ölçekli kuruluşlar başvuru yapamayacaktır. 

Bu düzenleme ile büyük ölçekli firmalar; her konuda başvuru yapılabilen 1501 Programı yerine, öncelikli alanlarda açılan çağrı konularında başvuru yapmaya yönlendirilmiş olacaktır. Böylece  Ar-Ge kapasitesi çok daha güçlü olan büyük firmaların Ar-Ge projelerini ulusal öncelikli alanlarımızda gerçekleştirmesi sağlanarak,  katma değeri yüksek ürün ve teknolojilerin pazara erişmesi yolunda daha hızlı ve verimli sonuçlar alınabilecektir. Öncelikli alanlardaki çağrı takvimi ise önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. 

1501 Programına başvuru yapmak isteyen büyük ölçekli kuruluşların 14 Haziran 2019 tarihine kadar ön kayıt belgelerini eksiksiz olarak TÜBİTAK’a ulaştırmaları ve projelerini de 30 Haziran 2019 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir. 14 Haziran 2019 tarihine kadar ÖN KAYIT belgelerini Kuruma ulaştırmayan ve ön kayıt onayı alarak projelerini 30 Haziran 2019 tarihine kadar göndermeyen büyük ölçekli kuruluşlar 1 Temmuz 2019 tarihi ve sonrasında 1501 programına başvuru yapamayacaktır.

TÜBİTAK 1501 programı hakkında ayrıntılı bilgiye erişebileceğiniz TÜBİTAK web sayfasına erişmek için tıklayınız.