×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Türkiye, moleküler yaşam bilimleri alanında dünyada öncü kuruluşlardan biri olan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu’na (European Molecular Biology Organization – EMBO) 1993 yılından beri üyedir.

EMBO’nun üye ülkelerin araştırmacılarına ve lisans üstü öğrencilere sağladığı, Uzun (12-24 Ay) ve Kısa Dönem (0-6 Ay) Burslar, Yerleşim (3-5 yıl), Kurs, Çalıştay ve Konferans Desteği ile Genç Araştırmacı Programı, Bilimde Kadın Programı, Bilim ve Toplum Programı mevcut olup, EMBO destekleriyle ilgili ayrıntılı bilgilere http://embo.org/funding-awards adresinden ulaşabilirsiniz. 

Türkiye’de yaşam bilimleri alanında faaliyet gösteren Türk ve yabancı bilim insanları, doktora öğrencileri ve doktora sonrası araştırmacıları EMBO destek ve programlarından faydalanabilmektedir. Söz konusu desteklerden ülkemiz yaşam bilimleri alanının daha fazla faydasağlayabilmesi için, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü tarafından 16-18 Nisan 2019 tarihlerinde EMBO Bilgi Günleri düzenlenecektir. Etkinliklere EMBO Program ve Destekleri hakkında bilgi vermek üzere, EMBO İletişim Direktörü Dr. Tilmann Kiessling katılacaktır. 

16 Nisan 2019 İstanbul Boğaziçi Üniversitesi

17 Nisan 2019 İzmir İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü

18 Nisan 2019 Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Bilgi günlerinin program detayları için tıklayınız.

Kimler Katılabilir?

EMBO bilgi günlerine, Yaşam Bilimleri alanında çalışmalar yapan/ yapmak isteyen araştırmacılar, lisans, lisans üstü öğrencileri ile bu alanda doktora sonrası çalışmalar yapan araştırmacılar davetlidir. 

Kayıt için son tarih: 10 Nisan 2019

Doktora/yüksek lisans öğrencisi kayıt formu için tıklayınız. 

Doktora sonrası araştırmacı/ bilim insanı kayıt için tıklayınız. 

Konuyla ilgili her türlü soru ve taleplerinizi TÜBİTAK EMBO Ulusal İrtibat Noktası Dr. Jale ŞAHİN’e  jale.sahin@tubitak.gov.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

Duyurunun yayınlandığı web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.