Yoğun Talep Sebebiyle Son Başvuru Tarihi 31 Mayıs 2019 olarak Güncellenmiştir!

Ön lisans ve lisans öğrencilerinin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla 2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları başvuruya açılmıştır.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca ön lisans ve lisans öğrencilerinin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları düzenlenmektedir. 2019 yılında yedinci kez düzenlenecek olan yarışma “Akıllı Şehirler ve Ulaşım”,  “Bilgi ve İletişim Teknolojileri”, “Eğitim”, “Enerji ve Çevre”,  “Gıda ve Tarım”,  “Makine İmalatı ve Otomotiv”, “Sağlık”, “Savunma, Uzay ve Havacılık”, “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” kategorilerinde başvuruya açılmış olup, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak alınacaktır. Yarışma çağrı duyurusu www.tubitak.gov.tr/bideb/2242 adresinde yayınlanmıştır.