×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülmekte olan destek programları kapsamında başvurusu bulunan projelerin değerlendirme sürecinde Ar-Ge Merkezi çalışanları’nın da hakem olarak görevlendirilmesi kararlaştırılmıştır. Böylece projelerin Endüstriyel Ar-Ge ve yenilik düzeyinin yanında ticarileşme potansiyelinin (ithalatı azaltıcı etkisi, ihracat potansiyeli vb.) sektörün içinde olan ve piyasanın yapısını ve özelliklerini, rekabet olanaklarını daha yakından tanıyan araştırmacılar tarafından değerlendirilmesi sağlanacaktır.

Bu kapsamda Ar-Ge merkezinde çalışmakta olan araştırmacılar TEYDEB projelerinin değerlendirilmesinde hakem olarak görev almak isteyenlerin TÜBİTAK Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) (https://arbis.tubitak.gov.tr) üzerinden bilgilerini güncellemeleri ve kaydı bulunmayanların sisteme kaydolmaları gereklidir.

Hakemlik görevi almak isteyen araştırmacıların ARBİS’te “Deneyim/İşyeri Bilgileri” bölümünde mevcut işyeri bilgilerine ilişkin düzenleme yapılan alanda kendilerini Ar-Ge Merkezi Çalışanı olarak belirtmeleri ve “Görev Alma Tercihi” bölümünde TEYDEB Hakemlik Talebine ilişkin seçim yapmaları yeterlidir.

ARBİS Ekranları (Yardım)