×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

COST Kapsama Hedef Ülkeleri (Inclusiveness Target Countries-ITC)[1] Konferans Desteği:

Herhangi bir COST Aksiyonu tarafından organize edilmeyen uluslararası bilim ve teknoloji konferanslarına katılıma yönelik desteklerdir. Söz konusu desteklere Kariyerinin Başındaki Araştırmacılar (Early Career Investigator-ECI)[2] ve doktora öğrencileribaşvurabilmektedirler. Başvuruya konu uluslararası konferansın destek talebinde bulunulacak olan Aksiyonun konusuyla konu bakımından uyumlu olması gerekmektedir.

Kısa Süreli Bilimsel Ziyaret (Short Term Scientific Mission-STSM) Desteği:

Araştırmacı mobilizasyonuna yönelik, kurumsal ziyaretleri temel alan bireysel desteklerdir. Temel amacı bireyler arasındaki bilimsel etkileşimi artırmaktır. Resmi bir araştırma programında doktora öğrencisi veya doktora-sonrası öğrenci olarak kayıtlı araştırmacılar, gerçekleştirilmesi planlanan araştırmayla ilgili bir tüzel kişilik, kurum veya kuruluşta çalışmakta olan araştırmacılar. Araştırmacı profiline göre 90 veya 180 güne kadar olan bilimsel ziyaretler yine araştırmacı profiline göre 2500 veya 3500 Euro’ya kadar desteklenebilmektedir.  

Her iki destekten Aksiyonlarda görevli olmayan araştırmacılar da yararlanabilmektedirler.

Ayrıntılı bilgi için TÜBİTAK COST web sitesi:

http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/cok-tarafli-programlar/cost/icerik-diger-cost-ag-destekleri


[1] COST Kapsama Hedef Ülkeleri (Inclusiveness Target Countries-ITC): Bosna Hersek, Bulgristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, GKRY, Hırvatistan, Karadağ, Litvanya, Letonya, Lüksemburg, Makedonya, Malta, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Slovakya, Sırbistan, Türkiye. 

[2] Doktora mezuniyeti üzerinden 8 yıl geçmemiş olan araştırmacılardır.