TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca üniversite öğrencilerini ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda çalışmalar yapmaya yönlendirmek amacıyla her yıl 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması düzenlenmektedir.

Bu yıl üniversite öğrencilerinin alanlarında yoğun çalışmalarının ürünü olan 809 adet proje başvurusu alınmış; ön inceleme ve değerlendirme sonucu 300 proje Bölge Sergilerinde 8-9-10 Ekim tarihlerinde sergilenmiştir. Bölge Sergilerinde Birincilik Ödülü kazanan 96 proje Final Sergisine davet edilmiştir. Proje sahipleri, 12-13-14 Kasım 2018 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan Final Sergisinde dereceye girmek için yarışacaktır. Aşağıda etkinlik posteri paylaşılmıştır.