13-15 Eylül 2018 tarihinde Çin’in Foshan ilinde gerçekleşen “10. Uluslararası Buluş Sergisi ve 3. Dünya Buluş ve İnovasyon Forumu”nda  (The 10th International Exhibition of Inventions & The 3rd World Invention and Innovation Forum (Foshan)) Çankaya Üniversitesinin başvuru sahibi olduğu aşağıda bilgileri verilen patentler gümüş madalya almaya hak kazanmıştır. Sözkonusu patentlere verilen gümüş madalyalar Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi uzmanlarından Marka ve Patent vekili Vildan BİLGE’ye takdim edilmiştir. Patent buluşçuları olarak aşağıda ismi geçen akademisyenlerimizi üstün başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Buluşun Adı: High Speed Decoder For Polar Codes

Patent Başvuru Sahibi: Çankaya Üniversitesi

Buluşçular:

• Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan GAZİ,
  • Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. A. Çağrı ARLI
  • Alia ANDI

Buluşun Adı: Passive Micro Mixer for Micro Fluid Systems

Patent Başvuru Sahibi: Çankaya Üniversitesi

Buluşçu: Çankaya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ender YILDIRIM