×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Çankaya Üniversitesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve savunma sanayii sektörünün önde gelen şirketleri ile “Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı” (SAYP) protokolünü 10.10.2016 tarihinde imzalanmıştı. SAYP kapsamında Çankaya Üniversitesi ile FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. arasında da 19.06.2018 tarihinde protokol imzalanmıştır. İşbirliğimizin hayırlı olmasını temenni ederiz.

 

Savunma Sanayii Müsteşarlığının Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı kapsamında Çankaya Üniversitesi’nin protokol imzaladığı diğer firmalar aşağıda verilmiştir:

  • Anova Mühendislik
  • Aselsan A.Ş.
  • Bites Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri
  • Havelsan A.Ş.
  • Nurol Makina ve Sanayi A.Ş.
  • Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş
  • Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.
  • Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.

SAYP Programının amacı ve uygulama esasları aşağıda verilmiştir.

AMAÇ

1. Savunma sanayi sektörünün öncelikleri doğrultusunda ve SSM’nın yönlendirmesiyle, savunma sanayi şirketleri ile üniversiteler arasındaki bilgi transferinin daha sistematik hale getirilmesi,

2. Savunma sanayi şirketlerinde çalışanlar tarafından üniversitelerde yapılan lisansüstü tezlerin, şirketlerin Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik olacak şekilde yapılandırılması ve savunma sanayi sektörünün öncelikli alanlarına yönlendirilmesi,

3. Lisansüstü eğitim alacak olan öğrencilerin, savunma sanayi şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla, savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilmesidir.

 

UYGULAMA ESASLARI

1. SAYP kapsamında lisansüstü eğitim alan öğrenciler, işbirliği yapılan savunma sanayi kuruluşları tarafından istihdam edilir. 2. Araştırmacılar, protokollerle belirlenen alanlarda ve koşullarda ilgili sanayi kuruluşunda görev yaparken üniversitelerde eğitimlerini sürdürürler.

3. Araştırmacılar, vaktinin bir bölümünü eğitim aldıkları üniversitede, diğer bölümünü ise ilgili sanayi kuruluşunda geçirirler.

4. Araştırmacıların lisansüstü tez konuları, üniversite öğretim üyeleri ve ilgili sanayi kuruluşlarının yetkilileri tarafından ortaklaşa belirlenir ve yönetilir.