Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Polatlı Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen ve TÜBİTAK 1503 programı tarafından finanse edilen 12. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği, 7 Haziran 2018 tarihinde öğrencilerin, akademisyenlerin ve sanayi temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşmiştir.

Etkinliğe Mühendislik Fakültesi’nde bulunan her bir bölümde öğrenci bitirme projeleri arasından 3’er proje seçilmiştir ve 12. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde yarışmaya hak kazanmıştır. Bu çerçevede Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği,  İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, ve Mekatronik Mühendisliği bölümlerinden seçilen 3’er proje öğrenciler tarafından katılımcılara ve jüri üyelerine sunulmuştur. Her bölümden 1 grup birinci seçilmiştir.

Etkinlik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Kemal İder’in açılış konuşması ile başlamıştır.  Etkinlikte Dr. Öğr. Üyesi Özgün Selvi’nin moderatörlüğünde toplam 23 proje sunumu başarıyla yapılmıştır. Sunumların bitiminde Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Tankut Aslantaş tarafından konuşma yapılmıştır. Sonrasında Çankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Geçim tarafından, proje ortağı olan Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya adına plaket takdim edilmiştir. Ardından Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp tarafından yapılan konuşmada, Üniversite-Sanayi işbirliği ve ortak projeler gerçekleştirmenin önemi vurgulanmıştır. Jüri değerlendirmeleri sonucunda birinci seçilen projeler belirlenmiş olup birincilik sertifikaları öğrencilere Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp tarafından takdim edilmiştir.

Her bir bölümde birinci olarak seçilen projelerin bilgileri aşağıdaki tabloda verilmektedir:

Bölüm Adı Proje Adı Öğrenci İsimleri
Bilgisayar Mühendisliği Curious Cam for Video Lecture Recording Environment – Bahar ŞENGEZ

– Alihan Doğuş YALÇIN

– Elifnur ALTUNTAŞ

Elektrik Elektronik Mühendisliği Robotic Arm to Draw Picture and Solar Panel to Trace Sun – Berfin SAÇ

– Berkan ÇAVUŞ

– Elif Büşra ÖZBEK

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Automatic Vacuum Cleaner – Şeyda NAZ

– Batuhan Miraç ALAŞAHİN

– Ezgi ERBAŞLI

Endüstri Mühendisliği Otoklav Operasyonu Verimliliğinin İyileştirilmesi – Asil KUTLU

– Ayşe UZUNÖZ

– Deniz BASTAK

– Cihan TATAR

– Gizem ULUĞ

İnşaat Mühendisliği Dikey Yarıklı Balık Geçidinin Performansının Sazlık Elemanlarla Arttırılması – Selvan ÇELEBİ

– Furkan MUSTAFA

– Başak TAKAR

– Kemal GENÇ

– Sami EKER

– Güray DELAL

Makine Mühendisliği 6 Bileşenli Ses Altı Rüzgar Tüneli Ölçüm-Denge Sistemi, Bağlantı Sistemi ve Model Tasarımı – Buse Yaren KOÇ

– Burak TERZİOĞLU

– Damla YURDAKUL

– Can ERTAM

– Şeyda Dilara OĞUZ

– Fikret Hakan HANLIOĞLU

– Berk AĞVAZ

– Mesut Can MERZİFONLUOĞLU

– Ahmet Oğulcan SEZER

– Mertcan Oğuzhan ALPER

Malzeme Mühendisliği Dişçilik Uygulamaları İçin Ti6AI4V Alaşımlarının Yüzey İşlemleri – İdil Meriç İKİZ

– Gülberk Selin KIRAN

– Teksen TÜGEN

– Burak ÜNAL

– Ezgi YANTİRİ

Mekatronik Mühendisliği Development of a Robotic Arm Replicating Human Arm Movements – Ümmet Mehmet ERKCİ

– Alper ERTÜRK

– Kenan ÖZTÜRK

Tüm etkinlik fotoğraflarına erişmek için tıklayınız.