TÜBİTAK  Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından 2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması 7- 25 Mayıs 2018 tarihleri arasında başvuruya açılacaktır.

Programın amacı, lisans bitirme tezlerinin özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesi ve lisans öğrencilerinin öğrenimleri sırasında özel sektör ortamında bulunarak uygulama tecrübesi edinmelerinin sağlanması yoluyla lisans düzeyinde üniversite özel sektör işbirliğinin teşvik edilmesidir.

Öğrencilerden ayrıca 4. Sanayi Devrimi kapsamındaki gelişmeler doğrultusunda sanayide dijital dönüşüm ile ilgili konulara yoğunlaşan tezler hazırlamaları beklenmektedir.

Program kapsamında, lisans öğrencilerinin hazırladıkları, özel sektörün bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sektörde uygulama potansiyeli olan ürün/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik lisans bitirme tezleri için yarışma düzenlenecektir.

Ayrıntılı bilgi için TÜBİTAK web sayfasını ziyaret edebilirsiniz: www.tubitak.gov.tr/bideb/2241b

Çağrı duyurusu için lütfen tıklayınız.