×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Birleşik Krallık ile ortaklık içerisinde araştırma kapasitelerini güçlendirebilmeniz ve dolaşım desteklerinden faydalanabilmeniz için Newton Advanced Fellowships, International Fellowships ve Newton Mobility Grant çağrıları açılmıştır!

ÖNEMLİ NOT: Sosyal Bilimler alanında çalışan araştırmacılarımızın British Academy çağrılarına, diğer bilimsel alanlarda çalışan araştırmacılarımızın Royal Society çağrılarına başvurması gerekmektedir.

 

Newton Advanced Fellowships

Newton Advanced Fellowships programı ile Türkiye’deki araştırmacıların Birleşik Krallıktan ortakları ile birlikte bir eğitim vasıtasıyla kendilerini geliştirmeleri, bunun yanında karşılıklı bilimsel ziyaretlerin, bilimsel araştırmanın ve bilgi ve beceri aktarımının desteklenerek, araştırma kapasitelerinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Kabul alan araştırmacılara senelik 37,000 sterline kadar destek verilecektir. Destek suresi Sosyal Bilimler için en çok 2, diğer disiplinler için 3 sene olarak belirlenmiş olup, son başvuru tarihi 14 Mart 2018’dir.

Ayrıntılı bilgi için:

  • Sosyal Bilimler Alanında başvuru yapacak araştırmacılar için:

https://www.britac.ac.uk/newton-advanced-fellowships

  • Diğer bilimsel alanlarda başvuru yapacak araştırmacılar için:

https://royalsociety.org/grants-schemes-awards/grants/newton-advanced-fellowships/

Dikkat Edilecek Hususlar: Başvuracak araştırmacıların doktora derecesine sahip olması ve doktora sonrası kariyerinin 15 yılı geçmemesi gerekmektedir.

 

Newton Mobility Grant

Newton Mobility Grant programı ile Türkiye’deki araştırmacıların Birleşik Krallıktan ortakları ile birlikte projeler geliştirebilmeleri, yeni araştırmacı algarina dâhil olabilmeleri ve ortak çalışmalar başlatabilmeleri hedeflenmektedir. Kabul alan araştırmacılara 10,000 sterline kadar bütçe verilecek olup, en çok 2 sene içerisinde gerçekleştirilecek seyahatler desteklenecektir. Programın son başvuru tarihi 14 Mart 2018’dir.

Ayrıntılı bilgi için:

  • Sosyal Bilimler Alanında başvuru yapacak araştırmacılar için:

https://www.britac.ac.uk/newton-mobility-grants

  • Diğer bilimsel alanlarda başvuru yapacak araştırmacılar için:

https://royalsociety.org/grants-schemes-awards/grants/newton-mobility-grants/

Dikkat Edilecek Hususlar: Başvuracak araştırmacıların doktora derecesine sahip olması gerekmektedir.

 

Newton International Fellowship

Newton International Fellowships programı ile Türkiye’deki araştırmacıların Birleşik Krallık’taki ortaklarının bulunduğu kuruma uzun sureli araştırma için yerleşmelerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Kabul alan araştırmacıların Birleşik Krallık’taki ortak kuruluşlarında 2 yıl boyunca çalışmalarının, taşınma masraflarının ve küçük çapta araştırma bütçelerinin desteklenmesi için senelik 34,000 sterline kadar bütçe ayrılmıştır. Program 24 Ocak tarihinde başvuruya açılacaktır.

Ayrıntılı bilgi için:

  • Sosyal Bilimler Alanında başvuru yapacak araştırmacılar için (Son başvuru tarihi 22 Mart 2018):

https://www.britac.ac.uk/newton-international-fellowships

  • Diğer bilimsel alanlarda başvuru yapacak araştırmacılar için (Son başvuru tarihi 27 Mart 2018):

https://royalsociety.org/grants-schemes-awards/grants/newton-international/

Dikkat Edilecek Hususlar: Başvuracak araştırmacıların doktora derecesine sahip olması ve doktora sonrası kariyerinin 7 yılı geçmemesi gerekmektedir.

İletişim: Newtonfund.Turkey@fco.gov.uk