×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

ERA-NET Cofund SusCrop Projesi 2018 Ortak Uluslararası Çağrısı, 15 Ocak 2018 tarihinde açılmıştır. SusCrop çağrısında, Türk araştırmacılar TÜBİTAK, ARDEB 1001 Programı Kapsamı ve Kurallarına göre desteklenecek olup; projede yer alan her bir Türk ortağa verilecek destek miktarı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi hariç en fazla 360.000 TL olacaktır.

Çağrının amacı; sürdürülebilir tarımsal üretime yönelik uluslararası temel/uygulamalı araştırma projelerinin desteklenmesidir.

Çağrı kapsamındaki proje önerileri aşağıdaki alanlardan en az birini içermelidir:

I. Enhancement of predictive breeding technologies and development of new genotypes leading to new phenotypes and crop varieties for improvement of plant health, protection, production and resilience

II. Development and exploitation of novel integrated pest and crop management methods and practices

III. Improvement of resource-use efficiency of crops and cropping systems

IV. Systemic research on agricultural crops as part of an ecosystem including interactions between plants and other organisms (“the plant as a meta-organism”)

 

ERA-NET Cofund SusCrop projesi kapsamında çıkılacak çağrı için ERA-NET SusCrop Ortak Çağrı Sekreteryası tarafından iki aşamalı değerlendirme yapılacaktır. Bu kapsamda 1. aşama önerileri alınmaya başlanmıştır. Çağrı koşullarını sağlayan projeler daha sonra ikinci aşama başvurusu için davet edilecektir. 1. aşama için başvurular 15 Ocak 2018tarihinde açılmış olup son başvuru tarihi 04 Nisan 2018 (13:00 CET)’dir. 1. ve 2. aşama önerileri partnerler tarafından ortak hazırlanabilir ancak başvurular sadece koordinatörler tarafından ERA-NET SusCrop elektronik başvuru sistemihttps://www.submission.suscrop.eu/ kullanılarak yapılmalıdır.

Ayrıca, Türkiye’den başvuru yapan araştırmacıların ulusal başvuru yapması gerekmektedir.* Bu amaçla, projelerde yer alan Türk ortaklardan ERA-NET çağrılarına özel olarak hazırlanan ERA-NET Birinci Aşama Başvuru Formu’nun elektronik ortamda doldurmaları istenmektedir. Başvuru sahipleri, 04 Nisan 2018 (17:00 TSİ) tarihine kadar http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/ bağlantısından “Çağrılı Başvuru Programları” bölümünden başvurularını yapabilirler. Ayrıca, başvuru sahipleri, proje önerilerinin imzalı basılı kopyalarını 18 Nisan 2018 (17:00 TSİ) tarihine kadar;

TÜBİTAK-ARDEB, Destek Programları Müdürlüğü, Tunus Caddesi No:80 06100/Kavaklıdere Çankaya/Ankara posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Çağrı ve uluslararası başvuru ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.suscrop.eu/sayfasından erişebilirsiniz. Ayrıca, Çağrı Metni ve Ulusal Destekleme Kuralları proje başvuruları öncesi mutlaka incelenmelidir.

*Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı kuruluşların, başvurularını, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) başvuru sistemi üzerinden yapmaları gerekmektedir. TÜBİTAK’a yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Ülkesel İrtibat Noktaları:

  1. Dr. Fahriye ERTUĞRUL-Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu (TOVAG)

e-posta: fahriye.ertugrul@tubitak.gov.tr

Tel: 0312 298 12 63

  1. Emre SARI- Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu (TOVAG)

e-posta: emre.sari@tubitak.gov.tr

Tel: 0312 298 12 65

Duyurunun yayınlandığı TÜBİTAK web sayfasına ulaşmak için tıklayınız.