×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

ERA-NET NEURON (The Network of European Funding for Neuroscience Research) Projesi, TÜBİTAK’ın da ortak olarak yer aldığı Avrupa Komisyonu tarafından Ufuk 2020 programı kapsamında desteklenen bir projedir.

ERA-NET NEURON Projesi 2018 Ortak Uluslararası Çağrısı (JTC 2018), 08 Ocak 2018 tarihinde açılmıştır. JTC 2018 çağrısında, Türk araştırmacılar TÜBİTAK, ARDEB 1001 Programı Kapsamı ve Kurallarına göre desteklenecek olup; projede yer alan her bir Türk ortağa verilecek destek miktarı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi hariç en fazla 360.000 TL olacaktır.

Çağrı başlığı “Zihinsel Bozukluklar Üzerine Uluslararası Araştırma Projeleri” (“Transnational Research Projects on Mental Disorders”) olup; proje önerilerinin aşağıdaki alanlardan en az birini içermelidir:

  1. Zihinsel bozuklukların patogenezi, etiyolojisi ve direnç mekanizmaları üzerine temel araştırmalar. Bu, yenilikçi veya paylaşılan kaynakların ve teknolojilerin geliştirilmesini içerebilir. Araştırmanın hastalıkla ilgisi açıkça belirtilmelidir.
  2. Zihinsel bozuklukların önlenmesi, (erken) tanısı, hasta sınıflandırması, terapisi ve/veya rehabilitasyon prosedürleri için yeni stratejiler geliştirmek için klinik araştırmalar.

ERA-NET NEURON projesi için çıkılacak çağrı için ERA-NET NEURON Ortak Çağrı Sekreteryası tarafından iki aşamalı değerlendirme yapılacaktır. İlk aşamada ön öneriler (pre-proposal) talep edilmeye başlanmıştır. Konu, kapsam açısından uygun olan adaylardan daha sonra ikinci aşamada tam öneriler (full proposals) istenecektir.

Ön öneriler için başvurular 08 Ocak 2018 tarihinde açılmış olup son başvuru tarihi 08 Mart 2018 (14:00:00 CET)’dir. Ön öneriler ve tam öneriler partnerler tarafından ortak hazırlanabilir ancak başvurular sadece koordinatörler tarafından ERA-NET NEURON elektronik başvuru sistemi kullanılarak yapılmalıdır.

Ayrıca, Türkiye’den başvuru yapan araştırmacıların ulusal başvuru yapması gerekmektedir. Bu amaçla, projelerde yer alan Türk ortaklardan ERA-NET çağrılarına özel olarak hazırlanan ARDEB 1001 ERA-NET Birinci Aşama Başvuru Formu’nun elektronik ortamda doldurmaları istenmektedir.

Başvuru sahipleri, 08 Mart 2018 (17:00 TSİ) tarihine kadar http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/bağlantısından “Çağrılı Başvuru Programları” bölümünden başvurularını yapabilirler. Ayrıca, başvuru sahipleri, proje önerilerinin imzalı basılı kopyalarını 22 Mart 2018 (17:00 TSİ)tarihine kadar TÜBİTAK-ARDEB / Destek Programları Müdürlüğü / Tunus Caddesi No: 80 / 06100 / Kavaklıdere/Ankara posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Çağrı ve uluslararası başvuru ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.neuron-eranet.eu/en/776.phpağ sayfasından erişebilirsiniz.

TÜBİTAK web sayfasında sunulan çağrıyla ilgili hazırlanan bilgi notununa erişmek için tıklayınız.

Duyurunun yer aldığı TÜBİTAK web sayfasına erişmek için tıklayınız.