×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Üniversiteli gençler alternatif enerjili araçlarını yarıştırmak için 6-12 Ağustos 2018 tarihlerinde “Efficiency Challenge Electric Vehicle” etkinliğinde buluşuyor.

Yarışlar, öğrencileri şehir konseptinde en verimli batarya (Electromobile) ya da hidrojen enerjili (Hydromobile) araç üretme konusunda teşvik ediyor, onlara mühendislik yeteneklerini gösterebilecekleri bir ortam sunuyor.

Yarışların 14. yılında, öğrencilerin otonom araç üzerine çalışmasını teşvik etmek amacıyla “Otonom Araç Kategorisi” başlıklı yeni bir yarış kategorisi oluşturulmuştur. Bu kapsamda takımlar, hazırlamış oldukları batarya elektrikli ya da hidrojen enerjili araçları ile bu kategori için de ayrıca başvuru yaparak hazırlık teşviki alabilecektir. Bu kategori ile farklı disiplinlerden üniversite öğrencilerinin, sürücüsüz araç teknolojileri konusunda çalışarak farkındalık kazanması amaçlanmaktadır.

Yarışmacı tüm katılımcılara finansal desteğin verileceği yarışlarla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları için challenge.tubitak.gov.tr adresini ziyaret ediniz.

Kayıt için son tarih 10 Ocak 2018’dir.

Duyurunun yayınlandığı TÜBİTAK web sayfasına erişmek için tıklayınız.