Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından 5. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi düzenlenmiştir. Etkinlik 29 Kasım 2017 tarihinde Ankara’da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi’nden Girişimcilik ve Şirketleşme Koordinatörü Begüm Şahin katılım göstermiştir.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün Teknoloji Geliştirme Bölgeleri hakkında konuşmasının ardından 4 kategoride Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2016 Performans Endeksi Sonuçları açıklanmıştır. Buna göre;

• Genel sıralamada ilk sırada ODTÜ Teknokent yeralmıştır. ODTÜ Teknokent’i, İTÜ Arı Teknokent ve Cyberpark izledi.
  • “En iyi gelişme gösteren TGB’ler”: Ankara Üniversitesi TGB, Ulutek TGB, İstanbul Üniversitesi TGB.
  • “Erken Aşama TGB’ler”: İstanbul TGB, Dokuz Eylül TGB, Namık Kemal Üniversitesi TGB.
  • “Gelişmekte Olan TGB’ler”: Erciyes Üniversitesi TGB, Yıldız Teknik Üniversitesi TGB, İstanbul Üniversitesi TGB.

TGB stant ziyaretlerinin yapıldığı etkinlikte “Teknoloji Transfer Ofisleri: İşbirlikleri ve Fırsatlar” konulu bir panel gerçekleştirilmiştir. Ayrıca “Yeni Bakanlar Kurulu Kararı Çerçevesinde Kazanç İstisnası: Mali Sunum”u yapılmıştır.