Türk Patent ve Marka Kurumunun (TÜRKPATENT) üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği 1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’na başvurular başlamıştır.

Yarışma, Türkiye’nin sınai mülkiyet alanında daha ileri seviyelere taşınmasında önemli bir paydaş olan üniversitelerdeki patent potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflemektedir.

Aynı zamanda üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması ve bu bilincin artırılması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgiye erişim sağlayacak kaynaklara hakim olması ve öğrencilerin ülkenin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesi amaçlanmaktadır.

Yarışma süresince üniversite öğrencileri www. patentleturkiye.gov.tr internet adresi üzerinden kolayca ve ücretsiz olarak online patent başvurusu yapabilirler.

TÜRKPATENT’e yapılacak başvurular jüri tarafından değerlendirilerek, dereceye girenler ödüllendirilecektir.

Bu kapsamda verilecek ödüller aşağıda belirtilmiştir:

• birinciye 30 bin lira para ödülü
  • ikinciye 20 bin lira para ödülü
  • üçüncüye 10 bin lira para ödülü
  • 5 kişiye Almanya, Amerika, Güney Kore, İsviçre ve Rusya’da düzenlenen uluslararası buluş fuarlarına katılım imkanı
  • İlk 10’a girenlere çeşitli ödüller (dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, vs)

Başvurular 31 Aralık 2017 tarihinde sona erecek olup, dereceye girenlere ödülleri 2018 yılının Nisan ayında verilecektir..