×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen burs programlarından; 2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı ve 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı’nın 2017 yılı 2. dönem başvuruları 11/09/2017 tarihinde başlamıştır. Başvurular ebideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılacaktır. Son Başvuru Tarihi:  17/10/2017 saat 17:30’dur.

2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı

Türkiye’de, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında ülkemizde doktora programına kayıtlı, doktora yeterlik sınavını geçmiş, tez önerisi kabul edilmiş T.C. vatandaşı öğrencileri ile Tıbbi Bilimlerde T.C. vatandaşı uzmanlık öğrencilerine tezleriyle ilgili araştırma ihtiyaçlarını yurt dışında bir araştırma ortamında çözmelerini sağlamak için destek verilmektedir.

  • Destek süresi en fazla 12 aydır.
  • Destek hakkı kazanan araştırmacı, kendisine tahsis edilen desteği, hak kazandığı tarihten itibaren tarihten itibaren bir yıl (12 ay) içinde başlatmak ve yurt dışına çıkarak çalışmalarına başlamakla yükümlüdür. 12 ay içerisinde kullanılmayan destekler için hak talep edilemez.

Program hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

2219 – Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı

Program kapsamında, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında doktorasını ya da Tıbbi Bilimlerde doktora veya uzmanlığını almış ve yurt dışında araştırmalar yapacak olan T.C. vatandaşı bilim insanları desteklenmektedir.

  • Destek süresi en fazla 12 aydır.
  • Destek hakkı kazanan araştırmacı, kendisine tahsis edilen desteği, hak kazandığı tarihten itibaren bir yıl (12 ay) içinde başlatmak ve yurt dışına çıkarak çalışmalarına başlamakla yükümlüdür. 12 ay içerisinde kullanılmayan destekler için hak talep edilemez.

Program hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

 

Başvuru sistemine erişmek için lütfen tıklayınız.

Duyurunun yapıldığı web sayfasına ulaşmak için lütfen tıklayınız.