2216 – Uluslararası Araştırmacılar için Araştırma Burs Programı 2017 yılı 2. Dönem başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 06 Ekim 2017’dir. Uluslararası Araştırmacılar için Araştırma Burs Programı başvurusu için e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden giriş yapabilirsiniz.

Bu programın amacı; Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknolojik, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında araştırmalarının bir bölümünü Türkiye’de yapacak, doktorasını almış veya yurt dışında doktora programına kayıtlı yabancı ülke vatandaşı araştırmacılara mali destek sağlayarak ülkemizin bilim ve teknoloji alanında uluslararası işbirliğinin geliştirmektir.

Programına başvuru koşulları aşağıda sıralandığı gibidir:

1. Yabancı ülke vatandaşı olmak, T.C. vatandaşı olmamak,
  2. Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknolojik, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında yurt dışında doktora öğrencisi olmak, bu alanlarda doktorasını ya da Tıbbi Bilimlerde doktora veya uzmanlığını tamamlamış olmak ya da son başvuru tarihi itibariyle doktora tez sınavında başarılı olduğunu belgelendirmek,
  3. Türkiye’deki bir üniversite veya araştırma kurumundan davet mektubu almış olmak,
  4. Çalışmalarında kullanılacak dili, yapılacak araştırmada kullanacak düzeyde bildiğini belgelendirmek,
  5. Başvuru yılının ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,
  6. Doktora diplomasını T.C. üniversitelerinden almış ise doktorasını en az 3,50/4,00 başarı notuyla tamamlamış olmak.

Program hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Başvuru sistemine erişmek için lütfen tıklayınız.

Duyurunun yapıldığı web sayfasına ulaşmak için lütfen tıklayınız.