Kâtip Çelebi-Newton Fonu kapsamında, Türkiye ve Birleşik Krallık’taki araştırmacılar arasında işbirliklerinin geliştirilmesi ve stratejik araştırma ortaklıkları kurulabilmesi amacıyla, mühendislik alanlarında faaliyet gösteren araştırmacılara yönelik ‘Distinguished Visiting Fellowships and Missions’ çağrısı açıldı.

Program kapsamında Birleşik Krallıktan misafir araştırmacıların (bireysel veya grup olarak) kısa süre ile Türkiye’deki bir üniversite veya araştırma kurumuna gelmeleri için destek sağlanacaktır.

Son Başvuru tarihi 25 Ekim 2017 olan çağrıya ilişkin detaylı bilgi aşağıda verilmektedir.

Desteklenecek örnek faaliyetler:

– Ortak makale veya araştırma önerileri üzerinde çalışmak,

– Üniversitelerde ders vermek; bilimsel toplantılarda sunumlar gerçekleştirmek, seminerlere katılım sağlamak,

– Yeni öğretme modülleri veya programların üretilmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştirmek,

– Proje konsorsiyumlari oluşturmak vb.

Destek süresi:

Bireysel veya grup halinde gerçekleştirebilecek seyahatlerin toplam süresinin 1 ayı aşmaması gerekmektedir. Desteklenen araştırmacıların Türkiye’ye ilk seyahatlerini 15 Şubat – 15 Nisan 2018 tarihleri arasında yapmaları ve programı 31 Temmuz 2018 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Destek miktarı:

Bireysel seyahatlerde en çok 6.000 Sterlin, grup seyahatlerinde (4 veya daha fazla araştırmacı) en çok 30.000 Sterlin destek sağlanacaktır.

Başvuru süreci:

Başvurular Türkiye’deki akademisyenler tarafından https://grants.raeng.org.uk/adresinden yapılacaktır.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Duyurunun yapıldığı TÜBİTAK web sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız.