Ekonomist Dergisi’nin Eylül 2017 tarihli KOBİ Girişim ekinde Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri Koordinatörü Begüm Şahin, Çankaya Üniversitesinin aşağıda belirtilen girişimcilik faaliyetlerinden bahsetmiştir.

Üniversitemizde girişimci adayları TÜBİTAK BİGG programına yönlendirilmektedir.

2017 yılı içerisinde Ankara Kalkınma Ajansı AB finansman desteğiyle yürütülmekte olan Genç İstihdamın Arttırılması İçin Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi” projesi kapsamında “Genç Girişimciliği Geliştirme Programı (YEDP) bünyesinde 49 öğrenci KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almış ve KOSGEB girişimcilik sertifikası almaya hak kazanmıştır. Yoğun talep üzerine programın tekrar açılması planlanmaktadır.

Ekim ayında gerçekleşecek olan TECHAnkara Proje Pazarı etkinliğinde dereceye giren bir başarılı girişime Çankaya Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde 1 yıl ücretsiz ofis tahsis edilecektir.

Üniversitemiz bünyesinde Uluslararası Hızlandırıcı Programı gerçekleştirilecek olup, program sonunda dereceye giren girişimciler yatırımcılar ile buluşturulacaktır.